Salariații ANRE se adresează Deloitte în urma atacurilor lui Răzvan Nicolescu

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic Salariații ANRE se adresează Deloitte în urma atacurilor lui Răzvan Nicolescu

Salariații Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE reacționează la atacul lui Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, care a susținut că în instituție “sunt 300 şi lucrează 30!”, adresându-se companiei Deloitte unde acesta lucrează în prezent, pe poziția de Consultant.

anre_67371600“Suntem surprinși de atacurile repetate ale reprezentanților companiei Deloitte România la adresa instituției noastre, asupra capacității Parlamentului de a legifera și semnalăm că acestea pot afecta integritatea şi autonomia ANRE, printr-o acțiune mediatică, cu atât mai mult cu cât instituția este angrenată în finalizarea procesului de liberalizare totală a pieţei de energie electrică și a celei de gaze naturale. Considerăm că exprimarea în spaţiul public a unor afirmații nefondate privind activitatea şi angajaţii ANRE constituie o formă de presiune asupra instituţiei noastre şi că aceste opinii pot fi reflecţia unor posibile interese ale operatori economici reglementaţi care au încheiat contracte pentru servicii de consultanţă cu Deloitte România”, se precizează într-un comunicat semnat de reprezentanți ai salariaților ANRE.

În comunicat, se apreciază că, în decursul ultimilor 3 ani și jumătate, prin elaborarea de către specialiştii ANRE a peste 4500 de acte de reglementare (ordine și decizii), în conformitate cu obligaţiile ce derivă din legislaţia primară şi cea europeană, ANRE şi-a validat misiunea conferită prin lege, acest fapt fiind confirmat de evaluările de țară ale Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale.

Afirmaţiile superficiale şi nejustificate asupra activităţii şi angajaţilor ANRE pot conduce nu numai la decredibilizarea instituției, dar şi la afectarea actului de reglementare, punându-se la îndoială modul în care ANRE îşi îndeplineşte misiunea conferită prin lege, aceea de a crea și aplica sistemul de reglementări, necesar  funcționării pieței energiei electrice, energiei termice în cogenerare și gazelor naturale, susțin reprezentanții salariaților Autorității.

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu a lansat un atac dur la adresa autorităţilor responsabile de sectorul energetic local. ”Înainte erau 200 şi lucrau 30. Acum sunt 300 şi lucrează tot cei 30. Deci aş vrea-o pe doamna Mânecuţă (Maria Mânecuţă, director general în cadrul ANRE, n.r.), pe domnul Tobescu (Florin Tobescu, şef serviciu Direcţia Relaţii Internaţionale, n.r.), pe domnul Alicuş (Viorel Alicuş, director general în cadrul ANRE, n.r.), pe cei care duc greul acolo, aş vrea să-i multiplicăm. Şi să am 300 de Alicuş, Mânecuţă, nu tot felul de prieteni de pe la partid care nu şi-au găsit loc de muncă, care le-au lipit afişele şi hai acum să-i angajăm pe la ANRE”, a declarat Nicolescu, la o conferință de profil.

Urmare a comunicatului de presă transmis de reprezentanții salariaților ANRE, Răzvan Nicolescu a scris pe Facebook:

Înteleg ca in urma declaratiilor si postarii de ieri legata de nevoia de a imbunatati performanta ANRE, biroul de presa al institutiei transmite un punct de vedere in care cere socoteala, cu manie proletara, firmei la care lucrez, incercand, probabil, sa ma intimideze in felul acesta.

Fac trei precizari :

1. Declaratiile publice au fost facute in nume personal, ca om care are o intreaga cariera legata de sectorul energetic, ca fost presedinte al Agentiei Europene pentru Cooperarea Autoritatilor de Reglementare in Energie, ca fost ministru roman al energiei. Media, de altfel, a reflectat corect acest lucru.

2. Afirmatiile nu au fost facute cu rautate, ci doar cu speranta ca lucrurile se vor imbunatati. De altfel, multi dintre angajatii ANRE mi-au confirmat ca am avut dreptate si ca situatia din institutie este cea descrisa de mine. In consecinta, le recomand celor care au scris punctul de vedere sa isi dozeze efortul pentru a creste performanta institutiei si sa nu isi mai piarda timpul cu demersuri ridicole.

3. In ceea ce ma priveste, voi continua sa imi spun punctul de vedere in nume personal (laude sau critici) oricand voi considera de cuvinta. Acest lucru nu este de negociat cu nimeni, niciodata.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *