SAPE se judecă cu Electrica. Cere daune de 800 milioane euro pentru neîndeplinirea obligațiilor post-privatizare

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business SAPE se judecă cu Electrica. Cere daune de 800 milioane euro pentru neîndeplinirea obligațiilor post-privatizare

Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE) dă în judecată Electrica pentru prejudicii cauzate „prin neurmărirea în trecut de către companie a îndeplinirii obligaţiilor post-privatizare” și solicită daune de aproximativ 800 milioane euro.

De asemenea, SAPE cere chemarea la răspundere a foştilor directori şi administratori ai Electrica.

„În data de 8 iunie, Electrica a primit o cerere de chemare în judecată formulată de SAPE în contradictoriu cu Electrica, cu foşti administratori şi directori ai societăţii, cu Ministerul Economiei şi cu Ministerul Energiei”, potrivit unei informări a companiei transmisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pretențiile SAPE, urmare a unor “așa numite prejudicii cauzate prin neurmărirea în trecut de către Electrica a îndeplinirii obligaţiilor post-privatizare asumate de către investitorii care au dobândit acţiuni la societăţile privatizate cu privire la care Electrica a acţionat în calitate de vânzător, astfel cum aceste obligaţii rezultau din respectivele contracte de privatizare”, au făcut obiectul notificării transmise către Electrica în anul 2015 de către SAPE.

Reprezentanții Electrica anunță că vor face demersurile necesare în vederea apărării intereselor sale şi ale actionarilor săi şi va informa în mod constant piaţa cu privire la evoluţia acestui litigiu.

SAPE a fost înfiinţată în 2014, ca urmare a divizării parţiale a Electrica, înainte de listarea la bursă.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.