Scapă Hidroelectrica de provizorat? Acționarii, convocați pe 5 februarie să aleagă membrii Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, în conformitate cu prevederile OUG 109

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Scapă Hidroelectrica de provizorat? Acționarii, convocați pe 5 februarie să aleagă membrii Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, în conformitate cu prevederile OUG 109

După mai bine de 2 ani, Hidroelectrica se pregătește, din nou, să iasă din provizorat. Directoratul convoacă Adunarea Generală Ordionară a Acționarilor pentru data de 5 februarie având pe ordinea de zi alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, în conformitate cu prevederile OUG 109 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Acționarii vor revoca membrii CS care nu sunt reconfirmați prin vot cumulativ și vor aproba stabilirea duratei manadatului noilor supraveghetori pentru o perioadă de 4 ani, potrivit propunerilor Directoratului companiei.

Acționarii  Hidroelectrica – Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea – au aprobat declanșarea procedurii de selecție a membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica conform prevederilor OUG 109/2011 în luna mai a anului trecut.

Un proces de selecție pentru șase poziții de membru în CS al Hidroelectrica, contestat de o parte dintre cei 84 de candidați înscriși, s-a derulat la finele anului 2016, în perioada în care Ministerul Energiei era condus de Victor Grigorescu. Din păcate, procesul a eșuat, următorul ministru – Toma Petcu anulând procedura de selecție pe motiv de neeaceptare a candidaților propuși să fie supraveghetori la Hidroelectrica. Astfel, în 2017, compania a fost condusă tot de șefi provizorii. Situația a continuat și în 2018.

Între timp, Ministerul Energiei s-a tot ocupat să caute o firmă care să  se ocupe de recrutarea de administratori și supraveghetori la companiile din subordine. Nu se știe în ce stadiu este acest proces care dă bătăi de cap ministerului!

Până la numirea unor șefi cu mandate pline, la Hidroelectrica va continua provizoratul. În cadrul  ședinței AGOA din această lună, acționarii vor numi membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere pentru încă 4 luni. Mandatele actualilor supraveghetori – Gabriel Andronache, Karoly Borbery, Dorin Liviu Nistoran, Ioana Andreea Lambru, Andreea Negru Ciobanu, Cristian Nicolae Stoina, Oana Valentina Truță – expiră pe 21 ianuarie 2019. Fondul Proprietatea propune pe Daniel Adrian Naftali în locul Oanei Truță în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica. Truță care a decis, după 8 ani, să plece din cadrul Franklin Templeton Investments și să renunțe la funcția de vicepreşedinte al Fondului Proprietatea.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Scapă Hidroelectrica de provizorat? Acționarii, convocați pe 5 februarie să aleagă membrii Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, în conformitate cu prevederile OUG 109”

  1. Trecem peste faptul ca OUG 119/2011 este o gogorita scornita de politicieni pentru a acoperi numirea pe criterii politice a conducerilor la societatile profitabile ale statului si peste faptul ca dl Naftali nu este ales ci este numit avand in vedere competenta in energie a dansului.Este clar ca vor fi definitivati ,pentru ca viitoarele alegeri sunt nesigure pentru actuala guvernare.Se creaza astfel conditiile necesare ca actualii membrii care sunt numiti pe o perioada de 4 ani , sa poate da in judecata daca sunt schimbati, sa castige pentru ca legea le da dreptate si uite asa vor avea cateva sute de mii de lei fara sa faca nimic. Nu ar fi prima oara cand se practica aceasta facatura.Ca doar deasta sunt facute legile, sa dea dreptate persoanelor asuprite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *