Schimbarea furnizorului de energie: unii vor, dar nu au cu cine! În lipsă de oferte,Tribunalul Maramureș a ajuns la furnizorul de ultimă instanță

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Schimbarea furnizorului de energie: unii vor, dar nu au cu cine! În lipsă de oferte,Tribunalul Maramureș a ajuns la furnizorul de ultimă instanță

Într-o piață de energie electrică 100% liberalizată, schimbarea furnizorului conduce la reducerea facturii, precum și alte avantaje contractuale. Autoritățile susțin că din ce în ce mai mulți români și agenți economici aleg să meargă pe mâna altui furnizor, mai ales că nu au nimic de pierdut. Sunt însă și situații în care consumatorul dorește să-și schimbe furnizorul, dar nu are cu cine…și ajunge tot la furnizorul de ultimă instanță.

Și Tribunalul Maramureș și-a căutat un furnizor de energie electrică, însă fără sorți de izbândă. “În urma desfășurării procedurii de achiziție în perioada noiembrie-decembrie 2017, nu a fost depusă nicio ofertă. Astfel, urmare a încetării contractelor de furnizare a energiei electrice și imposibilității de a încheia un nou contract până la data de 01.01.2018, Tribunalul Maramureș s-a adresat  SDEE Transilvania  Nord și a solicitat preluarea de către furnizorul de ultimă instanță a locurilor de consum proprii”, se precizează într-o informare a Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE.

Totodată, Tribunalul Maramureș a informat ANRE cu privirela solicitarea sa, aflându-se în situația de a nu avea asigurată furnizarea de energie electrică. În final, consumatorul a ajuns în custodia FUI.

Pe site-ul ANRE sunt publicate, frecvent, informări privind preluarea de către furnizorii de ultimă instanță a zeci de consumatori care nu au asigurată energia din diverse cauze, inclusiv neplată facturi.

Citește și: Trăiască monopolul într-o piață de energie liberalizată! Zeci de consumatori cu contracte reziliate, preluați de aceiași furnizori, dar în regim de ultimă instanță

În baza legislației existente, orice consumator final de energie electrică din România, daca are probleme cu furnizorul cu care a încheiat un contract, este preluat imediat de către un alt furnizor, dacă cel inițial nu-și mai poate exercita obligațiile asumate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *