Schimbarea furnizorului de gaze. Ai grijă ce semnezi! ENGIE își atenționează clienții asupra “tacticilor înşelătoare de vânzare ale agenților pentru a încheia contracte cu orice preţ”

Publicat pe Categorii Info Consumatori, Petrol si gaze, Semnal
Prima Pagina Info Info Consumatori Schimbarea furnizorului de gaze. Ai grijă ce semnezi! ENGIE își atenționează clienții asupra “tacticilor înşelătoare de vânzare ale agenților pentru a încheia contracte cu orice preţ”

Ai grijă ce semnezi!, își atenționează  ENGIE România clienții, semnalându-le existența “unor tactici înşelătoare de vânzare ale agenților din piață pentru a încheia contracte cu orice preţ”.

Sursă foto: Site Compania ENGIE România

Reprezentanții companiei le transmit clienților să se asigure că agenţii de vânzări care  propun oferte „de nerefuzat” sunt cine spun că sunt şi că informează despre tot ce trebuie să ştii înainte de a-ţi schimba furnizorul de gaze naturale!

Pentru a evita să fie păcăliți de cei care folosesc tactici înşelătoare de vânzare pentru a încheia contracte cu orice preţ, ENGIE recomandă să se urmeze doi paşi simpli în vederea unei informări corecte:

Înainte de semnarea unui contract de furnizare gaze naturale, clientul să se asigure că știe totul despre ce și cu cine vorbește:

  • să afle și să verifice identitatea şi adresa furnizorului
  • să ceară să-i fie transmisă o copie a contractului înainte de semnare pentru a avea timp să se informeze
  • să afle preţurile şi tarifele finale ale ofertei de care este interesat şi să ceară o listă completă a ofertelor disponibile.

– Dacă semnează, să nu lase nimic la voia întâmplării:

  • să semneze doar după ce verifică în contract durata contractului, condiţiile de reînnoire sau prelungire, de întrerupere temporară a alimentării cu energie şi dreptul de denunţare unilaterală a contractului
  • despăgubirile şi modalitatea de plată în caz că acel furnizor nu îşi respectă promisiunile
  • cum sunt soluţionate conflictele şi cum se răspunde plângerilor depuse de client
  • penalităţile .

Orice furnizor îţi este dator cu toate aceste informaţii. Dacă acestea nu îţi sunt puse la dispoziţie te poţi adresa Autorităţii de Reglementare în Domeniul Energiei, precizează reprezentanții ENGIE.

Așadar, se merită să acordăm toată atenția, schimbarea furnizorului de energie și/sau gaze este binevenită dacă este în avantajul nostru, dar atenție că ofertele avansate  pot să cuprindă unele artificii, care la o primă vedere par că scad factura, dar care sunt, de fapt, incorecte.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Schimbarea furnizorului de gaze. Ai grijă ce semnezi! ENGIE își atenționează clienții asupra “tacticilor înşelătoare de vânzare ale agenților pentru a încheia contracte cu orice preţ””

  1. Am primit vizita unei persoane ,care s-a dat drept agent engie.Nu am verificat identitatea exactă a domnișoarei, și am încheiat contract la gaze în ideea că rămânem la”engie”.Persoana a spus că vom primi copia în 2 săptămîni.Ne poate ajuta cineva să aflăm dacă am fost cumva,înșelați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.