Schimbări de cadre într-un moment tensionat la OMV Petrom. Pleacă Selischi, vine Zeilinger

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Schimbări de cadre într-un moment tensionat la OMV Petrom. Pleacă Selischi, vine Zeilinger

OMV  face schimbări în directoratul OMV Petrom în contextul negocierilor cu rușii de la Gazprom pentru un schimb de active, care ar viza și România. Austriecii au preferat să îl aducă pe neamțul Peter Rudolf Zeilinger la OMV Petrom, acesta urmând să preia de la 1 aprilie o poziție în Directorat, fiind responsabil cu activitatea Upstream.

schimbari-in-directoratul-omv-petrom-romanul-gabriel-selischi-este-inlocuit-cu-germanul-peter-rudolf-zeilinger-1

Gabriel Selischi, care a renunțat la mandatul său în Directoratul companiei, îşi va continua cariera în cadrul Grupului OMV, fiind propus vicepreşedinte senior responsabil pentru conducerea activităţilor Grupului OMV în zona Australasia, potrivit unui comunicat al OMV Petrom.

‘Faptul că Gabriel Selischi a fost propus pentru a conduce operaţiunile Upstream din zona Australasia la nivelul întregului grup OMV este încă o confirmare a valorii specialiştilor români din domeniul de petrol şi gaze. De asemenea, mă bucură revenirea în România a lui Peter Zeilinger şi am convingerea că va continua cu succes proiectele diviziei de Upstream’, a precizat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere OMV Petrom, Rainer Seele, afirmă că Gabriel Selischi a contribuit la obţinerea unor rezultate bune de către divizia de Upstream, menţionând în acest sens creşterea producţiei anuale de hidrocarburi în România după mulţi ani de declin precum şi progresele înregistrate în explorarea perimetrului Neptun Deep.

În conformitate cu prevederile art. 18.11 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Peter Rudolf Zeilinger a fost numit membru al Directoratului, începând cu data de 1 aprilie 2016, pentru perioada rămasă din mandatul lui Gabriel Selischi, respectiv până la data de 17 aprilie 2019. Gabriel Selischi şi Peter Rudolf Zeilinger vor lucra împreună pentru a asigura o bună tranziţie, sprijinind, totodată, echipa Upstream a OMV Petrom în atingerea ambiţioaselor sale obiective strategice de afaceri, se menționează în comunicat.

Zeilinger s-a născut în anul 1965 la Freising/ Germania. A absolvit un master cu specializarea ingineria petrolieră la Universitatea din Clausthal-Zellerfeld, Germania. Peter Zeilinger a deţinut o serie de poziţii atât de management, cât şi tehnice în cadrul Grupului OMV, precum şi în cadrul OMV Petrom, inclusiv poziţia de Director Domestic Assets al OMV Petrom în perioada 2008-2011.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *