Schimbări în politica Hidroelectrica. Lucrările de mentenanță și modernizare, realizate de Hidroserv. Scad costurile, filiala scapă de insolvență

Publicat pe Categorii Business, Esential
Prima Pagina Actual Esential Schimbări în politica Hidroelectrica. Lucrările de mentenanță și modernizare, realizate de Hidroserv. Scad costurile, filiala scapă de insolvență
  • Modernizarea hidroagregatului nr. 2 CHE Dăeștilucrările, în valoare de 24.851.428 lei, vor fi realizate de Hidroserv

Hidroelectrica apelează la filiala sa – Societatea de Servicii  Hidroenergetice Hidroserv pentru lucrările de mentenanță, dar și de modernizare. Compania comunică că a semnat, în această săptămână, contractul de modernizarea a hidroagregatului 2 (HA2)  al Centralei Hidroelectrice Dăești, aflată pe cursul mijlociu al Râului Olt, în județul Vâlcea. Lucrările, în valoare de 24.851.428 lei, vor fi realizate de Hidroserv.

“Alături de contractul de mentenanță în valoare de peste 711 milioane de lei pentru o perioadă de patru ani,  pe care l-am semnat în decembrie 2019 cu Hidroserv, ne bucurăm să putem direcționa către această companie indispensabilă nouă și lucrări de modernizare. Face parte din efortul nostru de a păstra și consolida echipa de specialiști a acestei societăți și de a accelera procesul de ieșire din insolvență a Hidroserv”, declară Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Hidroagregatul 2 CHE Dăești, actualmente în exploatare, este de concepție autohtonă și a fost dat în folosință în anul 1976, acumulând până în prezent peste 176.000 de ore de funcționare. Uzura tehnică acumulată pe parcursul celor 44 de ani de viață a hidroagregatului impune realizarea de lucrări de modernizare astfel încât HA2 să poată intra într-un nou ciclu de funcționare.  CHE Dăești este echipată cu  două hidroagregate având turbine verticale Kaplan cuplate  cu  generatoare sincrone și are o putere instalată de 37,8 MW (2 x 18,9). Producţia medie anuală de energie a CHE Dăești este de 107 GWh.

Potrivit Hidroelectrica, în cadrul contractului, Hidroserv va realiza lucrări ample de modernizare la turbina hidraulică, hidrogenerator, instalații auxiliare, panouri servicii proprii, automatizare și monitorizare.

”Hidroelectrica își continuă și în anul 2020 programele de modernizare a centralelor hidroelectrice aflate în exploatare. Acesta este un punct foarte important din strategia noastră, pentru că, alături de dezvoltarea afacerilor, ne dorim securizarea obiectivelor din portofoliu. Am schimbat politica firmei inclusiv pe această zonă, astfel că modernizările aflate în plan se vor face cu echipamente similare sau compatibile pentru diverse obiective, astfel încât să scadă costurile de mentenanță și să fie asigurată interoperablitatea. Același lucru ne dorim să facem și la Dăești, cu HA2, care trebuie să fie similar cu HA1, hidroagregat modernizat deja”, a precizat Bogdan Badea.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

3 comentarii la “Schimbări în politica Hidroelectrica. Lucrările de mentenanță și modernizare, realizate de Hidroserv. Scad costurile, filiala scapă de insolvență”

  1. Felicitari Bogdan Badea ! Iata ca daca se vrea se poate. Poate invata si Borza macar acum ce inseamna sa ajuti cu adevarat sectorul energetic. Nu de alta dar gurile rele spun ca modernizarea CHE Stejaru cu care s-a laudat peste tot, ar cam fi un fiasco cvasitotal. Poate reusim si modernizarea Baraj deversor CHE Portile de Fier I si apoi CHE Portile de Fier II. Se pot face lucrarile de Hidroserv, dar sunt unii „indragostiti” tare de DSD.
    Si tot pentru Remus Borza: stie cumva la cat se ridica prejudiciul pe care el insusi in incompetenta si aroganta lui l=a creat la CHE Portile de Fier II ? Ma refer la HA 1, care zace nemontata din 2012 . Sunt 8 ani, la o productie mediu calculata de cca 120-130 GWh anual, la un pret de vanzare de cca 165 lei/MWh. Stiti cam cat este prejudiciul ? Peste 35 milioane de euro pana acum. Si am facut un calcul minimal.Daca iau in calcul energia medie de proiect de 155 GWh anual sarim la 45 milioane euro.

  2. Dle Director general,cat il mai țineți in functie pe acest Director? Manager? Sef secție de la Vâlcea?Acest personaj controversat care de 7 ani nu sa remarcat decât cu ABUZURI.In rest MESERIE ZERO.Are noroc cu salariații ai acestei secții care o parte din ei au fost umiliti(concediati) de acest personaj.Sper sa se achite creanțele către acești fost concediati(drepturile salariale )conform hotărârilor judecătorești.Pentru aceste ABUZURI nu a fost sancționat.DE CE? Nu este nimeni sa il dea la o parte pe acest SINISTRU personaj,si cu acolitii lui care si-au pus semnatura pentru concedieri.

  3. Ok ,in loc de mentenanta simpla ar merge mai bine impregnate cu retehnologizare,optimizare,integrate in mix si poligenerare pentru a fi o companie solida ,stabila la orice influente externe gen ploi,zapada,Inghetc…Eu as face un mix cu regenerabile si thermo 30-history-30-biomass -30-Gaz-10termo….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *