Schimbări la vârf la ANRE. Specialiștii Alicuș și Mânecuță, schimbați din funcții. Silvia Ciornei, consilier al președintului Consiliului Concurenței, numită Director General

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Schimbări la vârf la ANRE. Specialiștii Alicuș și Mânecuță, schimbați din funcții. Silvia Ciornei, consilier al președintului Consiliului Concurenței, numită Director General

În Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE au avut loc schimbări la vârf la sfârșitul săptămânii trecute.

Surse autorizate ne-au confirmat că Viorel Alicuș și Maria Mânecuță, cunoscuți ca specialiști de marcă și cu o vastă experiență, au fost schimbați din funcțiile de Director Generali, având în continuare statut de Directori în cadrul ANRE. Nu se cunoaște motivul acestor decizii, dar se pare că are legătură cu luarea/asumarea unor decizii legate de reglementări. De la începutul anului, la ANRE s-a lucrat la foc continuu, fiind necesară emiterea a numeroase reglementări secundare pentru aplicarea OUG 114 și nu numai.

De la începutul lunii iunie, ANRE are și o nouă organigramă modificată, aprobată prin Ordinul nr 6/30.05.2019.  Regulamentul privind organizarea și funcționarea ANRE, precum și Statul de funcții al ANRE se modifică corespunzător noii structuri organizatorice, se specifică în Ordin.

Tot la finalul săptămânii trecute, s-a procedat și la noi numiri în funcție. Florin Rădoi, care a condus Direcția de Control, a fost numit Director General al Direcției Generale licențe, tarife, monitorizare investiții (la fosta Direcție Generală s-a adăugat partea de monitorizare investiții). Locul lui Rădoi la Direcția de Control a fost luat de Mihai Râmniceanu. Iar în locul lui Viorel Alicuș a venit Silvia Ciornei, de pe poziția de Consilier al Președintelui Consiliului Concurenței. Aceasta a fost numită Director General al Direcției Generale eficiență energetică, surse regenerabile, cogenerare și energie termică.

Reamintim că ANRE a rămas, de la începutul lunii martie, fără un Vicepreședinte. Henorel Soreață și-a prezentat demisia din funcție la Parlament, urmând ca până la numirea unui nou Vicepreședinte să asigure interimatul. Surse autorizate spun că demisia acestuia a venit ca urmare a unei lipse de asumare în luarea de decizii într-o perioadă foarte aglomerată pentru Autoritate, cu numeroase schimbări în plan legislativ.  Lui Soreață i s-ar fi reproșat frecvent și lipsa de comunicare în spațiul public. El a fost numit Vicepreședinte în mai 2017, cu un mandat de 4 ani. Lucrează în ANRE de peste 10 ani.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Schimbări la vârf la ANRE. Specialiștii Alicuș și Mânecuță, schimbați din funcții. Silvia Ciornei, consilier al președintului Consiliului Concurenței, numită Director General”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *