Schimbări spectaculoase în topul furnizorilor pe piața concurențială. Hidroelectrica, creștere majoră a cotei de piață: de la 2.48% în decembrie 2021 la 6.20% în ianuarie 2022. Getica 95 Com, în picaj:  3.21% comparativ cu 7.88%

Publicat pe Categorii Business, Esential, Exclusiv, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Schimbări spectaculoase în topul furnizorilor pe piața concurențială. Hidroelectrica, creștere majoră a cotei de piață: de la 2.48% în decembrie 2021 la 6.20% în ianuarie 2022. Getica 95 Com, în picaj:  3.21% comparativ cu 7.88%

Hidroelectrica înregistrează o creștere majoră a cotei de piață, mai mult decât dublu într-o singură lună, de la 2.48% în decembrie 2021 la 6.20% în ianuarie 2022, conform clasamentului furnizorilor de energie electrică pe piața concurențială pentru luna ianuarie, realizat de ANRE. Societatea este ocupanta locului 6 în clasament.

Hidroelectrica este cel mai dorit furnizor pentru că are, în continuare, cel mai bun preț al energiei electrice pentru casnici, de 0,25 lei/kWh fără tarife de rețea și taxe, valabil pentru o perioada contractuală de 12 luni, pentru contractele încheiate până la data de 30.06.2022.

După cum era de așteptat, sunt schimbări mari în topul furnizorilor pe piața concurențială, începând din acest an, iar surprizele nu se vor opri aici. Marile companii, cu statut de Furnizori de Ultimă Instanță – Electrica Furnizare, societățile Enel, E.ON – rămân ocupantele primelor locuri în topul furnizorilor de energie pe piața concurențială, reușind chiar să-și crească numărul de clienți în portofolii. În clasamentul ANRE pe luna ianuarie 2022, Electrica Furnizare își păstrează primul loc în top, cu o cotă de piață de 12.9%. Locurile 2 și 3 sunt ocupate de companiile Enel Energie cu 11.27% și ENEL Energie Muntenia cu 10.39%, urmează E.ON Energie Romania, cu  8.69%.

Tinmar Energy, parte a grupului Tinmar, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea,  își păstrează cota de piață peste 8%, respectiv  8.11% în ianuarie 2022. 

Schimbare radicală de cotă de piață și poziție în top remarcăm la Getica 95 COM, societate aflată în insolvență, care a avut în ultimii aproape 2 ani o evoluție spectaculoasă, fiind câștigătoare în perioadă de criză. Potrivit clasamentului ANRE pe luna ianuarie 2022, Getica 95 Com are o cotă de piață redusă la jumătate, de 3.21%, aflându-se la poziția 11, comparativ cu 7.88% în decembrie 2021, când ocupa poziția 5. În octombrie 2021, societatea avea o cotă de piață de 8.42%.

Firma din Râmnicu Sărat a intrat în insolvenţă la jumătatea anului trecut, după ce administratorul unic Viorel Tudose a depus o cerere în acest sens la Tribunalul Buzău. Anterior, Getica 95 s-a evidențiat cu cele mai mari și rapide creșteri ale cotei de piață. În luna ianuarie 2021, firma avea o cotă de piaţă de 12,15%, situându-se pe prima poziție în clasamentul realizat de ANRE, după o ascensiune pe tot parcursul anului 2020.

Consultanți în energie susțin că vom asista în continuare la modificări în top, dată fiind situația actuală din piața energiei.

După doi ani de provocări, pe fondul crizei energetice, respectiv a creșterilor majore de prețuri la energie pe bursă, a crizei date de pandemia de COVID-19 și a schimbărilor majore pe piața energiei, cei mai mulți dintre furnizorii de energie  “se luptă”  pentru afacerile lor. Pentru a ține pasul cu noua situație, furnizorii trebuie să facă mari eforturi, să se autosusțină financiar, să se reinventeze în permanență, focalizându-și atenţia, în principal, pe consumatori. Loviți de situația de pe bursă și, mai ales, de faptul că susțin măsurile de sprijin pentru consumatori decise de autorități de mai bine de 5 luni, în lipsa încasărilor,  unii furnizori au clacat, sunt mulți cei care se luptă să reziste, adaptându-și strategiile. Cuvântul de ordine pe piața energiei este: REZIST!


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.