Se amână lansarea proiectului Interim Coupling. Autoritățile naționale de reglementare au solicitat Comisiei Europene îndrumări

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Se amână lansarea proiectului Interim Coupling. Autoritățile naționale de reglementare au solicitat Comisiei Europene îndrumări

Proiectul DE-AT-PL-4M MC, denumit și proiectul Interim Coupling,  își care își propune să conecteze 4M MC cu MultiRegional Coupling (MRC) prin introducerea alocării implicite a capacității pe bază de NTC pe șase frontiere (PL-DE, PL-CZ, PL-SK, CZ-DE, CZ-AT, HU-AT), nu va putea fi astfel lansat în septembrie 2020.

În primul trimestru al anului 2020 au fost identificate de către mai multe părți implicate in proiect blocaje în procesul de implementare locală, din cauza interdependențelor dintre proiectele aflate în paralel în desfășurare, ceea ce a condus la o întârziere cu câteva luni a activităților de implementare a Interim coupling, se explică într-o informare a operatorilor  Piețelor de Energie Electrică Desemnați (OPEED) în cooperare cu Operatorii de Transport și de Sistem (OTS) din Austria, Germania, Polonia și țările 4M Market Coupling (4M MC), și anume Republica Cehă, Ungaria, România și Slovacia, publicată de OPCOM.

Proiectul DE-AT-PL-4M MC, denumit și proiectul Interim Coupling, a încheiat faza de proiectare și a intrat în faza de implementare la sfârșitul anului 2019, cu o dată de lansare preconizată pentru septembrie 2020. Proiectul își propune să conecteze 4M MC cu MultiRegional Coupling (MRC) prin introducerea alocării implicite a capacității pe bază de NTC pe șase frontiere (PL-DE, PL-CZ, PL-SK, CZ-DE, CZ-AT, HU-AT).

Autoritățile naționale de reglementare au solicitat Comisiei Europene să ofere îndrumări cu privire la calea de urmat pentru proiect. O astfel de îndrumare din partea Comisiei este de așteptat să fie primită în următoarele săptămâni, urmând ca participanții la piață vor fi informați despre pașii următori cât mai curând posibil, se specifică în informarea publicată de OPCOM.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *