Se pregătește listarea Hidroelectrica, se achiziționează servicii de consultanță

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Se pregătește listarea Hidroelectrica, se achiziționează servicii de consultanță

Badea: Poate fi anul viitor, funcție de decizia justiției!

“Este posibilă o listare anul viitor a societății Hidroelectrica, depinde însă foarte mult de decizia justiției”, a declarat Bogdan Badea, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, IMM și Mediului de Afaceri, într-un interviu acordat InvesTenergy.

privatizare

Din punct de vedere tehnic, Hidroelectrica nu mai este în situație de insolvență. Avem o colaborare strânsă cu cei de la Hidroelectrica, pregătim (atât cât e posibil) – în situația juridică în care se află compania – documentația necesară listării, a mai precizat Badea.

Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, apreciază – în raportul său lunar de activitate – susținerea de către acționarul majoritar, respectiv Ministerul Energiei, a strategiei de privatizare a Hidroelectrica. Referitor la listarea companiei, activitatea Serviciului IPO din Cadrul Departamentului Strategie Investițională – IPO din cadrul companiei s-a concentrat pe organizarea unor întâlniri și dezbateri în vederea pregătirii și elaborarii documentației pentru listarea companiei, se menționează în raportul menționat.

Reprezentanții Hidroelectrica și ai Sindicatului de Intermediere s-au consultat cu privire la modelul financiar care va fi elaborat în perspectiva IPO. Au fost demarate acțiunile necesare în vederea elaborării documentației de achiziție a unor servicii de consultanță financiară pentru întocmirea planului de afaceri având la bază un model financiar și asistență în vederea obținerii ratingului Hidroelectrica, în legătură cu lansarea unei oferte publice primare de vânzare de acțiuni ale companiei și admiterea acestora pe o piață reglementată în scopul atragerii de resurse de capital, comunică administratorul judiciar.

Un anunț al companiei privind intenția de achiziționare de servicii de audit asupra situațiilor financiare întocmite pentru perioada 31 decembrie 2015 – 31 decembrie 2017, inclusiv servicii aferente listării la Bursă, în valoare de circa 400.000 euro plus TVA, a fost deja publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – SEAP.

Totodată, au continuat pregătirile pentru procesul de listare, respectiv: stadiul procesului de selectare a consultantului de management în vederea elaborării planului de afaceri pentru următorii 3-5 ani; necesitatea colaborării cu un consultant tehnic pentru evaluarea necesităților de capital; stadiul procesului de divizare a activelor neesențiale; stadiul principalelor litigii și termenul preconizat pentru ieșirea din insolvență; stadiul procesului de identificare a terenurilor care vor fi incluse în majorarea de capital.

Administratorul judiciar Remus Borza susține că Hidroelectrica ar putea ieși din insolvență în primele șase luni din 2016 și ar putea fi listată la trei luni de la ieșirea din insolvență. Hidroelectrica mai are pe rol 11 procese dintr-un total de 75.

Potrivit raportului administratorului judiciar, profitul brut la sfârșitul lunii august 2015 a fost de 831 milioane lei, o creștere cu 15,4% comparativ cu primele 8 luni ale anului 2014″.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *