Se prelungește provizoratul la CE Oltenia și Romgaz și în 2021. La final de an, se aleg noi supraveghetori și administratori

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Se prelungește provizoratul la CE Oltenia și Romgaz și în 2021. La final de an, se aleg noi supraveghetori și administratori

La final de an, se schimbă garda de șefi la două dintre companiile din subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.  Se vor alege noi supraveghetori la Complexul Energetic Oltenia și noi administratori la Romgaz. Tot provizorii, cu mandate de 4 luni. Este posibil totuți ca acționarul majoritar să mai păstreze din actualii membri CS și CA de la cele două companii, decizia îi aparține în totalitate.

Acționarii CE Oltenia sunt convocați în ședință AGOA, în data de 14 decembrie, pentru revocarea membrilor Consiliului de Supraveghere cărora le-a încetat de drept contractele de manadat pe 20 octombrie și alegerea noilor supraveghetori.  Conform datelor publicate pe site-ul societății, toți cei 5 supraveghetori – Mărculescu Dumitru, Săceanu Constantin, Eftenoiu Mădălin Cornel, Mitrică Cosmin Ionuț și Georgescu Petre Mădălin – sunt în această situație. Ei continuă, cu aprobarea acționarilor, să asigure provizoratul pentru încă 2 luni.

Totodată, acționarii sunt solicitați să aprobe durata mandatului acestora pentru o perioadă de 4 luni.

În aceeași  ședință, acționarii vor aproba rectificarea Bugetului  de venituri și cheltuieli a CE Oltenia pentru anul 2020.

Și acționarii Romgaz sunt convocați pe data de 21 decembrie 2020 pentru alegerea a 5 administratori provizorii, cu mandate de 4 luni.

Din Consilul de Administrație actual  fac parte: Jude Aristotel Marius, Marin Marius-Dumitru, Ciobanu Romeo-Cristian, Jansen Petrus Antonius Maria, Stan-Olteanu Manuela-Petronela, Botond Balazs, Simescu Nicolae Nogdan. La începutul lunii noiembrie, Jude Aristotel Marius, fost Secretar de stat în Ministerul Energiei, a înlocuit-o pe Stan-Olteanu Manuela-Petronela în funcția de președinte a CA, după ce mnadatul acesteia a încetat luna trecută.

Acționarii, au aprobat în ședința din 23 octombrie, prelungirea mandatelor actualilor administratori cu încă 2 luni. În calitate de acţionar majoritar al companiei, Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a cerut ca noii membri ai Consiliului de Administrație să fie aleși prin vot cumulativ și a propus 3 noi candidați, conectați politic: un controlor trafic al Porțile de Fier, un consilier la Autoritatea Electorală Permanentă și Prim Vicepreședintele Organizației PNL Sibiu. Printr-o Adresă, semnată de ministrul Virgil Popescu,transmisă Romgaz pe 15 octombrie, MEEMA a propus următorii candidați pentru CA: Firu Cristian – economist, Andrei Dumitriu – jurist și Popa Virgil – inginer. Ulterior, AGA a decis să mai păstreze încă 2 luni actualii administratori.

Citește și: https://www.investenergy.ro/se-prelungeste-provizoratul-la-romgaz-administratorii-alesi-prin-vot-cumulativ-ca-actionar-majoritar-ministerul-economiei-se-prezinta-cu-trei-candidati-sustinuti-politic-un-controlor-trafic-la/

Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 77,15% din acţiunile CE Oltenia, Fondul Proprietatea 21,55% din acţiuni, restul acţiunilor aparţin Electrocentrale Grup (0,84%) şi Societăţii pentru Închiderea – Conservarea Minelor. La Romgaz, statul român – prin MEEMA – deține 70% din acțiuni.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.