Se prelungește provizoratul la Romgaz. Ministerul Energiei vrea să continue cu cei 7 administratori aleși în luna martie. Secretarii de stat Drăgan și Niculescu fac parte din echipă

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Se prelungește provizoratul la Romgaz. Ministerul Energiei vrea să continue cu cei 7 administratori aleși în luna martie. Secretarii de stat Drăgan și Niculescu fac parte din echipă

Continuă provizoratul la Romgaz. În Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA), programată pentru  9 septembrie 2021, se vor alege cei șapte administratori provizorii pentru o perioadă de 4 luni.

Ministrul Energiei vrea să continue cu aceeași administratori la Romgaz. Doi secretari de stat din minister – Dan Dragoș Drăgan și George Niculescu – fac parte din echipă. În adresa transmisă conducerii companiei, Ministerul Energiei, în calitate de acționar care deține 70% din capitalul social al Romgaz, propune următorii candidați pentru Consiliul de Administrație: Dan Dragoș Drăgan, Sergiu George Niculescu, Aristotel Marius Jude, Nicolae Bogdan Simescu, Manuela Petronela Stan Olteanu, Botond Balazs și Gheorghe Silvian Șorici.

În documentele publicate de Romgaz este nominalizat și Lefter Răzvan, Managing Partner RSL Capital Advisors Romania, care prezintă o  dovadă de acționar emisă de custodele acțiunilor SSIF Swiss Capital SA. Lefter a mai fost membru CA Conpet.

Actualii administratori provizorii au fost numiți în martie 2021. Aristotel Marius Jude este Director General Provizoriu din februarie 2021.

Un obiectiv strategic și de importanță majoră pentru SEN este realizarea Centralei termoelectrice (CTE) Iernut . Căutăm soluții de continuare și finalizare a lucrărilor rămase, au precizat adiministartorii în Raportul pe primul semestru al anului în curs.

Citiți mai multe pe: https://www.investenergy.ro/administratorii-romgaz-despre-cte-iernut-se-cauta-solutii-de-continuare-si-finalizare-a-lucrarilor-ramase-este-un-obiectiv-de-o-importanta-deosebita/

Performanţele operaţionale şi financiare ale Grupului Romgaz realizate în Semestrul I 2021 se menţin la niveluri ridicate, susțin reprezentanții companiei în Raportul semestrial. Cota de piaţă a Romgaz pe piaţa livrărilor de gaze interne din România este de 53% în primul semestru, cu 8,6% mai mare decât cota deţinută în perioada similară a anului trecut. Profitul net consolidat de 761,6 mil.lei a fost mai mic cu 4,90%, respectiv 39,2 mil.lei, comparativ cu perioada similară a anului anterior.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *