Se prelungește provizoratul și la Romgaz

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Se prelungește provizoratul și la Romgaz

Acționarii Romgaz vor decide în ședința Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) din 7 septembrie prelungirea mandatelor de administratori provizorii, pe o perioada de 2 luni de la data expirării lor, pentru  Gheorghe Gabriel Gheorghe, Stan Bogdan-Nicolae,  Chirilă Alexandru și Metea Virgil Marius, potrivit unei informări transmise de companie BVB.

Totodată, se va alege un administrator, pentru un mandat valabil până la data de 31 decembrie 2017, pe postul care va deveni vacant în cadrul Consiliului de Administraţie, începând cu data de 11 august 2017, ca urmare a renunţării lui Tcaciuc Sebastian Gabriel la mandat.

Întrunit in ședința din data de 27 iulie 2017, CA a luat act de renunțarea lui Sebastian – Gabriel Tcaciuc la mandatul de administrator al ROMGAZ, începând cu data de 11 august 2017. În locul acestuia a fost numită Sorana – Rodica Baciu în calitate de administrator provizoriu. Baciu a mai fost membru în CA Romgaz în 2015, fiind propusă de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Acționarii vor stabili și remunerația fixă a administratorilor care nu beneficiază de remunerație variabilă, la o valoare egală cu de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată conform clasificării activităţilor din economia naţională comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii, se menționează în convocatorul AGOA.

Romgaz a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *