Se schimbă șeful la CEZ România, de la 1 august. Martin Zmelik pleacă la Praga. Revine Ondrej Safar, care s-a ocupat de proiectul eolian de la Fântânele-Cogealac

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Se schimbă șeful la CEZ România, de la 1 august. Martin Zmelik pleacă la Praga. Revine Ondrej Safar, care s-a ocupat de proiectul eolian de la Fântânele-Cogealac

De la 1 august, grupul CEZ în România va avea un nou country manager şi preşedinte al Directoratului – Ondrej Safar, care a mai lucrat în cadrul grupului în România. Martin Zmelik, care este la șefia grupului din 2004, a fost promovat și se va ocupa la Praga de proiecte  strategice. Anunțul  a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă a reprezentanților CEZ România, la  care a fost prezent și Ondrej Safar.

“Voi fi relocat la sediul CEZ din Praga, unde voi fi implicat în proiecte strategice. Am ajuns la acel nivel la care anumite proiecte sau soluţii trebuie să fie transferate şi către alte zone. De exemplu, la Praga voi fi implicat în transferul unor soluţii smart care au fost deja implementate aici, în România”, a spus Martin Zmelik, citat de Agerpres.

“Sunt foarte fericit că am revenit în România după mai bine de şase ani. Aici mi-am început activitate la nivelul grupului CEZ, în 2005. Am fost impresionat de ceea ce au făcut oamenii din companie în cei şase ani de când am plecat de aici. Când eşti parte a schimbării nu vezi lucrurile foarte clar, dar atunci când eşti mai departe schimbările sunt mai vizibile. Am aceeaşi opinie bună despre Bucureşti ca şi atunci când am plecat în 2012. Se poate observa că lucrurile şi infrastructura s-au dezvoltat destul de mult”, a declarat Safar, în cadrul conferinţei de presă, relatează Agerpres.

Inginer electrotehnist, doctor al Universității Tehnice din Praga, Ondrej Safar este un bun cunoscător al piețelor de energie din Balcani. A condus Sepaș Enerji, companie turcă din grupul CEZ, în ultimii 3 ani și jumătate.

La doar 31 de ani, Ondrej Safar a fost desemnat de cehii de la CEZ să se ocupe de centralele eoliene de la Fântânele-Cogealac, judeţul Constanţa. În august 2008, a preluat conducerea proiectului eolian de la Fântânele-Cogealac.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *