Se tot lucrează la listarea Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Se tot lucrează la listarea Hidroelectrica

Listarea Hidroelectrica este în continuare în planurile Ministerului Energiei. Conducerea companiei solicită aprobarea acționarilor – Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea – pentru prelungirea scrisorii de angajament privind intermedierea procesului de listare la bursă a Hidroelectrica, semnată cu Morgan Stanley şi Raiffeisen Capital & Investment, până în luna august 2019.

”Aprobarea încheierii Actului Adiţional nr. 7 la Scrisoarea de Angajament semnată în data de 7 februarie 2014 de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA şi Hidroelectrica SA în firma şi conţinutul propus de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA, respectiv prelungirea valabilităţii Scrisorii de Angajament până la finalizarea Ofertei Publice Primare, dar nu mai târziu de 7 august 2019”, se precizează în convocatorul şedinţei AGA programată pentru 6 august.

Listarea Hidroelectrica a fost readusă în discuție de toți ministrii care s-au perindat, în ultimii ani, la conducerea Ministerului Energiei. Ministrul Anton Anton a surprins cu o declarație de zile mari, la începutul mandatului său: „După părerea mea, este cam devreme să vorbim de Hidroelectrica la bursă. A trecut printr-o boală destul de grea și a ieșit din boala asta grea, a scăpat, dar ca orice persoană bolnavă a ieșit ușor slabită. Eu cred că pentru a ajunge la bursă, Hidroelectrica trebuie să devină mai atractivă, să pună carne pe ea, să se mai îngrașe”.

În luna octombrie a anului trecut, fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, anunța modificarea procentului cu care se va lista la bursă Hidroelectrica, de la 15% la 10%, cu precizarea că ”toţi banii din această listare rămân în companie”.

Hidroelectrica a înregistrat, în 2017, un profit brut de 1.603 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3,254 miliarde lei.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *