Listarea Hidroelectrica este în continuare în planurile Ministerului Energiei. Conducerea companiei solicită aprobarea acționarilor – Ministerul Energiei și Fondul Proprietatea – pentru prelungirea scrisorii de angajament privind intermedierea procesului de listare la bursă a Hidroelectrica, semnată cu Morgan Stanley şi Raiffeisen Capital & Investment, până în luna august 2019.
”Aprobarea încheierii Actului Adiţional nr. 7 la Scrisoarea de Angajament semnată în data de 7 februarie 2014 de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA şi Hidroelectrica SA în firma şi conţinutul propus de Sindicatul de Intermediere format din Morgan Stanley&Co. International plc şi Raiffeisen Capital&Investment SA, respectiv prelungirea valabilităţii Scrisorii de Angajament până la finalizarea Ofertei Publice Primare, dar nu mai târziu de 7 august 2019”, se precizează în convocatorul şedinţei AGA programată pentru 6 august.
Listarea Hidroelectrica a fost readusă în discuție de toți ministrii care s-au perindat, în ultimii ani, la conducerea Ministerului Energiei. Ministrul Anton Anton a surprins cu o declarație de zile mari, la începutul mandatului său: „După părerea mea, este cam devreme să vorbim de Hidroelectrica la bursă. A trecut printr-o boală destul de grea și a ieșit din boala asta grea, a scăpat, dar ca orice persoană bolnavă a ieșit ușor slabită. Eu cred că pentru a ajunge la bursă, Hidroelectrica trebuie să devină mai atractivă, să pună carne pe ea, să se mai îngrașe”.
În luna octombrie a anului trecut, fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, anunța modificarea procentului cu care se va lista la bursă Hidroelectrica, de la 15% la 10%, cu precizarea că ”toţi banii din această listare rămân în companie”.
Hidroelectrica a înregistrat, în 2017, un profit brut de 1.603 milioane lei raportat la o cifra de afaceri de 3,254 miliarde lei.