Secretarul de stat Niculae Havrileț a transmis BVB: Luăm în calcul posibilitatea listării mai multor companii aflate în portofoliul MEEMA

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Secretarul de stat Niculae Havrileț a transmis BVB: Luăm în calcul posibilitatea listării mai multor companii aflate în portofoliul MEEMA

Analizăm și luăm în calcul posibilitatea listării mai multor companii aflate în portofoliul Ministerului Economiei Energiei și Mediului de Afaceri a declarat Niculae Havrileț, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu ocazia unei întâlniri cu reprezentanții Bursei de Valori București.

Discuțiile s-au concentrat asupra stării actuale a pieței de capital locale și a potențialului de atragere de capital a companiei Hidroelectrica prin listare la București, din perspectiva susținerii pe care Bursa de Valori București o poate oferi în acest process, se precizează într-un comunicat al MEEMA.

„Suntem orientați spre performanţă în relaţia cu companiile de stat astfel că propunerea noastră vizează continuarea privatizărilor pe bursă. Avem în vedere importanța acestei listări pentru dezvoltarea viitoare a pieței de capital. Hidroelectrica  este o companie care lucrează pe regenerabile  și o dată listată va fi foarte atractivă pentru investitori, inclusiv din prisma contextului internațional, în care se acordă tot mai mult interes energiei verzi. Avem încredere că BVB poate reprezenta cu succes piața de listare pentru Hidroelectrica…”, a afirmat secretarul de stat Niculae Havrileț.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *