Drăgan, MEEMA: O nouă Strategie Energetică va fi publicată pe site-ul MEEMA. Reactorul 3 de la Cernavodă, realizat până în 2030

Publicat pe Categorii Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Drăgan, MEEMA: O nouă Strategie Energetică va fi publicată pe site-ul MEEMA. Reactorul 3 de la Cernavodă, realizat până în 2030

O nouă Strategie Energetică  va fi publicată în zilele următoare pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – MEEMA, a declarat Secretarul de Stat Dan Drăgan, la conferința organizată de Focus Energetic.

Strategia energetică trebuie revzuită în 2023 în concordanță cu PNIESC. Este normal și logic ca strategia să fie asumată de Guvern, spune Drăgan.

În ce privește noile investiții de la Nuclearelectrica, oficialul MEEMA a precizat: “Reactorul 3 de la Cernavodă este prevăzut a fi realizat până în 2030, potrivit noii Strategii energetice a României, iar reactorul 4 după această data. A fost creat Comitetul de coordonare, în subordinea  primului ministru. Obiectivul este atragerea partenerilor tradționali ai României: SUA, parteneri UE. Au trecut 7 ani în care s-a încercat realizarea unui aranjament  financiar, însă fără succes. Comitetul va depune diligențele necesare pentru găsirea de soluții concrete”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.