Șefii de la Transgaz, afectați la bonusuri?! Acționarii nu au fost de acord cu politica de remunerare

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Șefii de la Transgaz, afectați la bonusuri?! Acționarii nu au fost de acord cu politica de remunerare

O surpriză nu tocmai plăcută pentru șefii de la Transgaz a venit din partea acționarilor, care –  în ședința AGOA din 23 iunie – nu au aprobat politica de remunerare a membrilor Consiliului de Administrație și a Directorului General.

172601_articol

Administratorii companiei au propus ca remunerația administratorilor să fie formată dintr-o indemnizație fixă lunară și dintr-o componentă variabilă. Nivelul componentei variabile este stabilit potrivit recomandărilor temeinic motivate, formulate pe baza unui studiu comparat asupra condițiilor de remunerare pentru poziții similare din societăți, din același domeniu de activitate, cu capital majoritar ori integral de stat din România și din alte state europene, de Comitetul Consultativ de Nominalizare și Remunerare sau de experții în recrutarea resurselor umane ale căror servicii au fost contractate,  au stabilit administratorii, dar acționarii nu au fost de acord cu propunerea lor.

Profiturile uriașe ale companiei le-a permis șefilor să-și acorde bonusuri record pentru anul 2015, la fel ca în anii anteriori. În cazul directorului general al Transgaz, Petru Văduva, chiar dacă firma de recrutare i-a taiat jumătate din bonusuri, tot a încasat 400.000 euro în 2015.Potrivit schemei de remunerare a a companiei, Petru Vaduva ar fi trebuit să încaseze anul trecut 3,41 mil. lei (767.000 euro).

Firma specializata în recrutarea resurselor umane responsabilă pentru selectarea membrilor Consiliului de Administrație a umblat la  bonusurile anuale pentru CEO și administratori, reducându-le substanțial. Chiar și așa, echipa managerială a fost recompensată pentru activitatea desfăşurată în anul 2015 cu 2,82 milioane lei. Din Consiliul de Administraţie al Transgaz fac parte: Ion Sterian (preşedinte), Petru Ion Vaduva (director general) , Bogdan George Iliescu, Andrei Rizoiu şi Radu Ştefan Cernov (membri).

Transgaz a avut în 2015 un profit net de 488,7 milioane lei, în scădere cu 2,7% față de anul anterior, în timp ce veniturile au crescut cu 0,5%, până la 1,66 miliarde lei. Operatorul de transport şi sistem al pieţei de gaze a realizat anul trecut investiţii de 239,5 milioane de lei, reprezentând 68% din totalul bugetat, potrivit datelor  companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *