Șeful Transgaz, Ion Sterian, referindu-se la testele solicitate de ungurii de la FGSZ: Vă asigur că gazoductul BRUA va funcționa și va transporta gaze… Vom sărbători împreună Ziua Națională a României

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii, Petrol si gaze
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Șeful Transgaz, Ion Sterian, referindu-se la testele solicitate de ungurii de la FGSZ: Vă asigur că gazoductul BRUA va funcționa și va transporta gaze… Vom sărbători împreună Ziua Națională a României

“Vă asigur că gazoductul BRUA va funcționa și va transporta gaze”, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian, la Romanian International Gas Conference (RIGC), eveniment organizat de către Energy Policy Group.

Sursă foto: Profit.ro

El s-a adresat omologului său Szabolcs Ferencz, CEO al FGSZ, prezent și el la RIGC 2020, asigurându-l că gazoductul BRUA este funcțional: “Îl asigur că cel puţin 200.000 de metri cubi pe oră vor fi asiguraţi, că BRUA este funcţională, iar pe relaţia cu Ungaria este funcţională de o lună, să asigure capacitatea de 1,75 miliarde de metri cubi/an”.

Șeful Transgaz a mulțumit lui Ferencz pentru scrisoarea transmisă,prin care este anunțat că pe  2 decembrie se vor realiza teste la  BRUA.  Testul de stres se va face  a două zi după Ziua Naţională a României, astfel că echipele româneşti şi cele maghiare vor sărbători împreună, a ținut să precizeze  Sterian.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom: Gazoductul BRUA este fundamental pentru securitatea energetică a României

Finalizarea conductei BRUA este un mare succes, în condiţiile în care acest gazoduct este foarte important pentru securitatea energetică a României, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în cadrul RIGC 2020.

„BRUA este un mare succes al Transgaz,  gazoductul este fundamental pentru securitatea energetică a României. Ne gândim în primul rând la exporturi, dar şi la importuri, astfel încât piaţa să fie aprovizionată la cel mai bun nivel”, a spus Verchere.

Îndemnul lui Sterian: „Să ne unim forțele ca să putem progresa, să nu avem planuri numai pe hârtie, vorbe aruncate în vânt, nu avem nimic de împărțit nici în interiorul țării, nici cu colaboratorii externi”

În discursul său, Sterian a subliniat că “se vorbește de diversificarea surselor de surselor de gaze, când nu se comunică …este necesară o conlucrare mai bună. Avem toți aceeași sursă de  gaz. Transgaz a venit cu proiecte pe care le-a implementat, nu a venit cu proiecte pe hârtie”.

Ion Sterian s-a adresat șefului Romgaz, Adrian Volintiru, Speaker la aceeași conferință – RIGC 2020: “L-am așteptat pe dl Volintiru luni în șir să discutăm despre cum să modelăm strategia de dezvoltare a Transgaz în funcție de strategia Romgaz, lucru care nu s-a întâmplat…. “.

Șeful  Transgaz  a venit și cu un îndemn: “Să ne unim forțele ca să putem progresa, să nu avem planuri numai pe hârtie, vorbe aruncate în vânt, nu avem nimic de împărțit nici în interiorul țării, nici cu colaboratorii externi”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *