Serviciile de termoficare, la comanda primăriilor

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Serviciile de termoficare, la comanda primăriilor

Guvernul a aprobat astăzi, 4 august, proiectul de ordonanţă de urgenţă care vizează eficientizarea serviciilor de termoficare. Potrivit ministrului Energiei, Toma Petcu, acesta dă dreptul primăriilor să preia acţiunile deţinute de statul român la societăţile producătoare de agent termic.

„Creăm prin această etapă cadrul legal pentru a putea eficientiza serviciile de termoficare pe care le furnizează de regulă primăriile către populaţie. Comanda primăriilor mi se pare mult mai corect aşa, pentru că pe lângă faptul că sunt cei care au legătură direct cu populaţia, cu consumatorul, au şi posibilitatea să atragă fondurile europene pentru modernizarea şi retehnologizarea acestor sisteme de transport şi de furnizare a energiei termice. Ordonanţa dă dreptul primăriilor să preia cu titlul oneros acţiunile deţinute de statul român la societăţile producătoare de agent termic. Avem mai multe situaţii în ţară unde se poate produce acest lucru. Întrucât discuţiile sunt mai avansate la nivelul Primăriei Capitalei, este posibil ca în acest an ELCEN să fie primul model de transfer cu titlu oneros, dar există această posibilitate şi în alte reşedinţe de judeţ, cum ar fi Constanţa, Galaţi, Drobeta-Turnu Severin, adică zone foarte importante pentru noi”, a declarat Toma Petcu în deschiderea şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

Citește și: Se dă strigarea! Parlamentarii vin din vacanță dacă Guvernul va adopta ordonanţa privind trecerea ELCEN la Primăria Capitalei

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *