Sezonul recrutărilor în companiile din energie. Este nevoie acută de specialiști

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Sezonul recrutărilor în companiile din energie. Este nevoie acută de specialiști

Companiile din energie fac angajări în această perioadă. Este sezonul recrutărilor. Se caută specialiști pentru toate pozițiile din cadrul societăților.

La Transelectrica, anunțurile privind recrutări de personal pentru toate pozițiile curg de luni bune. Nuclearelectrica are 30 de posturi de ingineri scoase la concurs pentru Sucursala CNE Cernavodă. Și Hidroelectrica recrutează candidați pentru diferite posturi atât în sediul central, cât și în sucursale.

La Electrica, care derulează un amplu program de transformare organizațională, sunt oportunități de carieră pentru profesioniști. Iar Romgaz are posturi libere de ingineri și electricieni.

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”, operatorul de transport și de sistem din România, continuă să facă angajări. Din primăvara anului trecut a demarat selecția pentru recrutarea de specialiști pentru diverse poziții în cadrul societății. Cele mai recente anunțuri de recrutare postate pe site-ul companiei sunt pentru: Șef Serviciu tehnic – loc de munca Bucureşti, Șef Serviciu tehnic – loc de muncă Timisoara, Director Direcția Comercială, Director Sucursala de Transport București, Expert în informatică, Inginer principal, Economist principal specialist, Inspector cu atribuții de control, Expert achiziții publice.

Corina Popescu, CEO Transelectrica, a evidențiat, în repetate rânduri, lipsa specialiștilor în domeniu, fapt ce conduce la întârzieri în derularea proiectelor de interes pentru sistemul energetic. Într-un interviu acordat InvesTenergy, Corina Popescu a declarat: “Urmărim în primul rând ca Transelectrica să devină o companie atractivă pentru tineri, care să le asigure o pregătire profesională temeinică; ne propunem să dezvoltăm programe de mentoring, pentru că avem specialiști extraordinari care pot face un transfer de cunoștințe valoros pentru dezvoltarea profesională a tinerei generații”.

Este nevoie de specialiști în energie, este mesajul transmis de managerii companiilor.  “Dacă vrem să îi ținem în țară, să lucreze pentru România și proiectele sale de investiții, e obligatoriu să îi motivăm. Cât se poate de mult. Din punct de vedere economic, este clar că nu putem oferi salariile din Emirate sau China sau din orice alt stat dezvoltat care este implicat în proiecte nucleare noi, dar putem să mai reducem din aceste diferențe”, susține Cosmin Ghiță, Director General Nuclearelectrica, într-un  interviu acordat InvesTenergy, anunțând că SNN se va implica mult mai mult în mediul educational. Din acest an, compania are un program de burse pentru tineri, cu scopul de a avea constant resursa umană înalt calificată și simultan să se formeze o nouă generație de specialiști având în vedere proiectele SNN: retehnologizarea și nevoia de personal pentru Unitățile 3 și 4.

În acest moment, SNN are următoarele locuri de muncă disponibile:

  • Inginer – 2 posturi Sucursala CNE Cernavodă;
  • Auditor Intern Principal (2 posturi);
  • Inginer – 30 de posturi Sucursala CNE Cernavoda etc.

Hidroelectrica recrutează specialist în managementul riscului (executiv), economist la Serviciul Retehnologizare – SH Curtea de Arges, inginer și subinginer la Biroul Monitorizare și Diagnoză – SH Cluj, 2 posturi operator MHC/CHE-mp la CHEmp Tarlung 3+4 si CHEmp Sebeș, economist la Compartimentul Contabilitate – SH Bistrița.

La Romgaz, sunt disponibile posturi de funcționar superior Serviciul Administrativ, consilier manager, electrician, sondor, inginer proiectant, electrician, specialist în domeniul calității și altele.

Electrica caută Directori la  Departamentele Sisteme Informatice șiSecuritate, respective Infrastructură IT și securitate; Specialiști analiză date și tendințe de piață, marketing, dezvoltare produse și portofoliu; Șef Serviciu strategie&monitorizare performanță rețea; Director Departament Audit; Consilier juridic; Asistent Consiliu de Administrație.

Vom reveni cu noi informații privind posturile disponibile din companiile din energie.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *