SGG îi propune pe Orosz Csaba și Gheorghiță Agafiței pentru funcțiile de administratori provizorii la Transgaz

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic SGG îi propune pe Orosz Csaba și Gheorghiță Agafiței pentru funcțiile de administratori provizorii la Transgaz

Secretariatul General al Guvernului îi propune pe Orosz Csaba și Gheorghiță Agafiței pentru funcțiile de administratori provizorii la Transgaz.

Agafiței este consilier la Cancelaria prim-ministrului. Acesta a fost consilier al premierului Nicolae Ciucă și în mandatul de ministru al Apărării al acestuia.  Potrivit CV-ului transmis de SGG Transgaz, Agafiței a mai fost director general și director general adjunct la ADP Sector 5, președinte al CA Romaero, consilier al vicepremierului tehnocrat Costin Borc, director general în Ministerul Transporturilor, șef Serviciu Control și Antifraudă la Agenția Domeniilor Statului și brand manager la Procter&Gamble.

Cealaltă propunere a SGG pentru administrator Transgaz este Csaba Orosz. Economist de profesie, este membru CA al Transgaz din iunie 2021. Orosz mai este administrator şi la operatorul de salubritate Eco Sal deţinut de Consiliul Judeţean Mediaş, din 2021 și patron, împreună cu soţia Anna Orsolya Orosz, al Eurotrans.

Orosz este membru UDMR, iar din 2017 lucrează ca şi consultant la Apa Târnavei Mari. Anterior, a mai fost administrator al Spitalului Municipal Mediaş, administrator public la Primăria Municipiului Mediaş, consilier în Consiliul Local Mediaş.

Consiliul de Administrație al Societății Naționale de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ a convocat Adunrea Generală Ordinară a Acţionarilor pentru data de 14 iunie 2023, pentru numirea celor  2 membri provizorii ai Consiliului de Administrație cu o durata a mandatului de maxim 4 luni, începând cu 17 iunie, cu posibilitatea prelungirii mandatului cu încă 2 luni, până la finalizarea procedurii de selecție.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *