Sistem IT de 1,7 milioane de euro la Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Sistem IT de 1,7 milioane de euro la Hidroelectrica

Hidroelectrica se dotează cu un sistem informatic integrat de tip Enterprise Resource Planning cu instrumente de analiză managerială de tip Business Intelligence. Prețul acestuia este de 1,7 milioane de euro, contractul urmând să fie încheiat pe 16 decembrie 2015, potrivit unui anunţ al companiei.

hidroelctrica

Câştigătorul licitaţiei este consorţiul format din societăţile Information Business Consulting – Electrica Soluziona, în calitate de partener, şi Indra, terţ susţinător. Implementarea sistemului ERP este un pas important din perspectiva listării la bursă, urmărindu-se creşterea eficienţei operaţionale, optimizarea proceselor şi reducerea costurilor, minimizarea riscului operaţional şi integrarea proceselor inter-departamentale, scopul final fiind creşterea eficienţei procesului managerial – decizional la toate nivelurile: strategic şi funcţional, operaţional, precum şi creşterea vizibilităţii şi a transparenţei activităţii, se precizează într-un comunicat al Hidroelectrica.

„În 2011, Hidroelectrica demarase procedura de achiziţie a unui sistem informatic de tip ERP. În iunie 2012, când Euro Insol a fost desemnat administrator judiciar, am fost nevoit să anulez procedura câtă vreme era cu dedicaţie pentru unul din băieţii deştepţi din IT şi care încasase multe milioane de euro în ultimii ani de la Hidroelectrica. Totodată şi preţul, în opinia mea, era exagerat de mare, 9 milioane de euro. Am angajat un consultant, am numit o comisie de specialişti care au redactat o nouă documentaţie care să asigure accesul tuturor firmelor de profil în procedură, un cadru transparent şi competitiv şi un preţ corect. Am dat o valoare estimativă a achiziţiei de 3,5 milioane euro. Am avut 11 oferte, 5 pe soluţii Oracle, 5 pe SAP şi o soluţie locală. În martie 2015 a fost declarată câştigătoare oferta celor de la Electrica Soluziona care îndeplinea toate exigentele beneficiarului şi al cărei preţ era doar 1,7 milioane euro. Un alt ofertant în procedură a contestat evaluarea ofertelor. CNSC şi Curtea de Apel Bucureşti în mod netemeinic ne-au obligat să refacem procedura de evaluare a ofertelor. După reanalizarea ofertelor, acelaşi consorţiu a întrunit cel mai mare punctaj”, a declarat, Remus Borza, administrator judiciar.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Sistem IT de 1,7 milioane de euro la Hidroelectrica”

  1. Ai sau vei avea ceea ce platesti ! Vom vedea peste vreo doi ani calitatea serviciilor primite de Hidroelectrica. Produsele IT nu se supun criteriilor pretului minim. Trebuie avut in vedere calitatea tehnica a programelor si a tehnologiilor folosite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.