Smart, filiala Transelectrica, la un pas de insolvență

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Smart, filiala Transelectrica, la un pas de insolvență

Acționarii Transelectrica, întruniți în ședința AGEA din 21 ianuarie, au au votat să nu aprobe participarea Transelectrica la majorarea capitalului social al filialei sale, Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart” – SA, cu un aport în numerar în valoare maximă de 27.000.000 lei.

Totodată, acționarii au decis să nu aprobe emiterea de către companie a unei scrisori de garanție corporativă în favoarea băncii ING Bank N.V. Amsterdam pe o periodă de un an, pentru suma de 27.392.412,79 lei, pentru garantarea unui contract de împrumut în care Societatea pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart” – SA, filială a companiei, are calitatea de debitor iar ING Bank N.V. Amsterdam este creditor, sub condiția constituirii în favoarea Companiei de garanții imobiliare care să acopere integral valoarea scrisorii de garanție corporativă.

Șefii Transelectrica iau în calcul riscul de intrare în insolvență al companiei, motiv pentru care au susținut că aprobarea majorării de capital trebuie condiționată de refacerea de către Smart a Planului de reorganizare/redresare în sensul reducerii veniturilor estimate la nivelul rezultat din trendul istoric, respectiv promovării unor măsuri suplimentare de reducere a cheltuielilor operaționale, astfel încât acestea să fie mai mici decât veniturile modificate.

Citește și:

Șefii Transelectrica mai fac o încercare să salveze Smart. Acționarii, solicitați să aprobe majorarea capitalului social al filialei. Se cere refacerea Planului de reorganizare/redresare

Dată fiind decizia acționarilor, Smart  ce  este deținută de Transelectrica, cu circa 70% din acțiuni, și de Ministerul Economiei (30%), este la un pas de insolvență. În încercarea de a-și salva filiala, șefii Transelectrica au invocat motive de protejare a siguranței Sistemului Electroenergetic Național.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *