SNN: Unitatea 1 a CNE Cernavodă, repornită după o lună de mentenanță

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic SNN: Unitatea 1 a CNE Cernavodă, repornită după o lună de mentenanță

Nuclearelectrica a anunțat că Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost repornită luni, 4 iunie, după o lună de lucrări de mentenanţă planificate.

Sincronizarea la sistemul energetic naţional s-a realizat la ora 5:02. Unitatea 1 a intrat în programul de oprire planificată începând cu data de 2 mai, în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

“În perioada opririi planificate s-au efectuat peste 10.500 de activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă şi corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate, conform cerinţelor Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită; programul de implementare a modificărilor pe proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente”, se precizează într-un comunicat al SNN:

Potrivit reprezentanților companiei, toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *