Societatea E.ON Energiamegoldások Kft din Ungaria vrea să furnizeze gaze naturale în România. Cere aprobare de la ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Societatea E.ON Energiamegoldások Kft din Ungaria vrea să furnizeze gaze naturale în România. Cere aprobare de la ANRE
  • Proiectul de decizie și raport privind confirmarea dreptului de a desfăşura în România activitatea de furnizare a gazelor naturale societății  E.ON din Ungaria este pe ordinea de zi a ședinței Comitetului de reglementare al ANRE din data de 21.10.2020

Societatea E.ON ENERGIAMEGOLDASOK KFT din Ungaria va furniza gaze naturale în România dacă va primi acordul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Proiectul de decizie și raport privind confirmarea dreptului de a desfăşura în România activitatea de furnizare a gazelor naturale societății E.ON ENERGIAMEGOLDASOK KFT este pe ordinea de zi a ședinței Comitetului de reglementare al ANRE din data de 21.10.2020.

În 2018, Grupul E.ON și Grupul RWE au încheiat un acord cu privire la un schimb amplu de active și participații. În Ungaria, prin această tranzacție, Grupul E.ON a devenit unicul proprietar al Grupului ELMŰ-ÉMÁSZ. Comisia Europeană a aprobat tranzacția și a solicitat Grupului E.ON Hungária să-și vândă activitatea de energie electrică pe piața concurențială cu amănuntul, precum și oricare dintre activitățile sale strâns legate de aceasta.

În consecință, de la 1 mai 2020, sunt funcționale următoarele societăți:   E.ON Áramszolgáltató Kft (se adresează clienților în domeniul energiei universale și furnizează servicii de asigurare lunare), E.ON Energiamegoldások Kft și E.ON Energiakereskedelmi Kft (care va fi vândută, va continua să ofere servicii în industria competitivă a energiei cu amănuntul).

E.ON Energiamegoldások Kft, societatea care cere aprobare de la ANRE să vină în România, furnizează servicii în comerțul cu gaze naturale, precum și în comerțul cu energie electrică, precum și produse legate de modernizarea iluminatului public și interior, a mobilității electronice, a generării de energie solară, a soluțiilor integrate de energie și a viitorului verde.

Și Gazprom a primit  OK-ul din partea ANRE, în iulie 2020, pentru a putea desfășura activitate de furnizare de gaze în România prin intermediul firmei WIEE Hungary Korlátolt Felelössegü Társaság. Potrivit Profit.ro, aceasta este deținută de către Gazprom Schweiz AG, divizia elvețiană a grupului rus, responsabilă cu vânzările de gaze naturale ale rușilor în Europa.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *