Societatea Electrocentrale Craiova, desprinsă din CE Oltenia, devine funcțională. Acționarii, vor aproba numirea a 5 administratori provizorii

Publicat pe Categorii Flux energetic, Minerit
Prima Pagina Actual Flux energetic Societatea Electrocentrale Craiova, desprinsă din CE Oltenia, devine funcțională. Acționarii, vor aproba numirea a 5 administratori provizorii

Acționarii CE Oltenia sunt solicitați să aprobe înființarea Societății Electrocentrale Craiova.  O parte din patrimoniul CE Oltenia va fi transferat noii societăți, care are domeniul principal de activitate producția, transportul și distribuția energiei electrice. Acționarii societății, care va avea 600 de angajați, sunt: Statul român prin Ministerul Energiei – va deține 77,15% din capitalul social, Fondul Proprietatea – 21, 55%, Electrocentrale Grup – 0,8% și Societatea Comercială pentru Închiderea – Conservarea Minelor SA (societate în faliment) – 0,44%.

Societatea va fi administrată în sistem unitar. Va avea un Consiliu de Administrație și Director General. În ședința programată pentru luna august, acționarii vor aproba numirea a 5 administratori, cu un mandat de 4 luni. De asemenea, se va stabili și directorul general al Electrocentrale Craiova.

Externalizarea centralei în cogenerare Craiova II, a cărei activitate este orientată cu precădere spre producția de energie termică pentru Municipiul Craiova și agenții economicii din zonă, este una dintre măsurile luate în considerare în cadrul planului de restructurare. Sucursala are disponibile două grupuri energetice de 150 MW și 160 Gcal/h (grupurile 1 și 2), grupuri care funcționează în cogenerare, astfel, pe timp de iarnă, puterea maximă electrică scade în favoarea energiei termice. Pentru cele două grupuri există posibilitatea de alimentare și pe gaz, se prezintă în proiectul de divizare parțială a CE Oltenia, publicat pe site-ul societății. Aceste grupuri furnizează și agent termic pentru încălzirea municipiului Craiova și agent tehnologic pentru uzina de autoturisme Ford. La aceste grupuri nu s-au efectuat lucrări de reabilitare și modernizare majore, ele fiind cele mai noi din cadrul societății divizate, puse în funcțiune între anii 1987 si 1989, se specifică într-un document al CE Oltenia, consultat de InvesTenergy.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *