ELCEN scoate la închiriere spații, terenurile de fotbal și tenis. Fuziunea cu RADET nu mai este posibilă!

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica ELCEN scoate la închiriere spații, terenurile de fotbal și tenis. Fuziunea cu RADET nu mai este posibilă!

• Soluția avansată de ministrul Energiei: transformarea RADET în societate comercială şi intrarea într-o asociere cu ELCEN

elcen-cet-grozavesti-bucharest-727x404
A trecut un an de la anunțul fuziunii ELCEN – RADET și marele proiect care avea să rezolve problemele bucureștenilor cu energia termică bate pasul pe loc, autoritățile și responsabilii din companii nereușind să treacă de faza declarațiilor și să miște lucrurile în direcția realizării fuziunii.

Iată că o declarație de ultimă oră a ministrului Energiei, Andrei Gerea, clarifică situația. Fuziunea nu mai este posibila!, a afirmat el și a explicat: „Acum fac trimitere la un capitol care sigur va intra probabil şi în dezbatere publică, şi anume situaţia de la Bucureşti, unde RADET, de exemplu, înregistrează datorii foarte mari către ELCEN şi unde s-a pus problema unei fuziuni între ELCEN şi RADET, dar sub forma în care ELCEN ar fi trecut la RADET, adică cel care avea de încasat era înghiţit de către cel care avea de dat. Acest lucru nu s-a putut face, pentru că există şi o decizie a Curţii Constituţionale din decembrie anul trecut, deşi la un moment am avut intenţia de a face acest lucru. Nu mai este posibil transferul cu titlu gratuit al unor astfel de active”.

În opinia ministrului Gerea, o posibilă soluţie pentru rezolvarea problemelor privind termoficarea în Bucureşti este transformarea RADET în societate comercială şi intrarea într-o asociere cu ELCEN.

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a impus RADET prin dosarul de executare silită suma de 118.146.981,44 de lei, de anul trecut instituind popriri pe toate conturile regiei.Zilele trecute, RADET a anunțat că a solicitat Judecătoriei Sectorului 3 suspendarea executării silite cerute de ELCEN, motivând că, din cauza blocării conturilor, nu se pot efectua revizii şi reparaţii la instalaţiile de alimentare cu energie termică a Capitalei.

Între timp, până la recuperarea banilor datorați de RADET, șefii de la Electrocentrale Bucureşti – cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%) – trebuie să se concentreze pe business, având prevăzut, pentru 2015, obținerea unui profit brut de 60 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial.

De notat că, într-un top al marilor datornici la stat, potrivit datelor ANAF la data de 06.04.2015, Electrocentrale București figurează cu o datorie de 838 milioane lei

Câștiguri din chirii

Pe lângă activitatea de bază, la ELCEN se încearcă, mai nou, obținerea de câștiguri din chirii. Compania închiriază prin licitație publică, cu aprobarea acționarilor, spații din incinta CTE București Vest și CTE Grozăvești pentru practicarea serviciilor de comerț și alimentație publică în regim de bufet-cantină.

Totodată, se închiriază prin negociere cu ASPOL un teren de fotbal în suprafață de 7562 m.p. împreună cu vestiarul aferent și trei terenuride tenis în suprafață de 2450,5 m.p. plus vestiare aferente. Valoarea minimă a chiriei pentru terenuri se negociază pe oră. Nu se vor obține bani mulți din chirii, dar se trec la câștiguri, au gândit șefii de la ELCEN și acționarii au fost de acord cu aceștia.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *