CEZ Distribuție: Soluții inovative pentru investiții în rețelele electrice

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic CEZ Distribuție: Soluții inovative pentru investiții în rețelele electrice

CEZ Distribuție realizează pentru prima dată în Oltenia lucrări de trecere din linie electrică aeriană în linie electrică subterană prin utilizarea unei tehnologii revoluționare pusă în slujba consumatorilor de energie electrică. Un buldoexcavator special creat pentru a reuși spargerea unei porțiuni din masivul Retezat Godeanu va face posibilă protejarea de către un lanț muntos a liniei electrice aeriene de medie tensiune Valea Mare – Cerna transformată pe un tronson de 4 km într-o linie electrică subterană, explică reprezentanții companiei.

Solutii tehnice care aduc imbunatatiri semnificative in calitatea energiei electrice

Luna octombrie a dat startul lucrărilor de modernizare la rețeaua electrică aeriană Valea Mare – Cerna. Unicitatea acestui proiect este adusa de tehnica folosită pentru ca acesta să fie încheiat până la finalul lunii noiembrie având în vedere că vizează transpunerea liniei electrice aeriene în linie electrică subterană pe un tronson de 4 km aferent unei porțiuni din masivul Retezat Godeanu, se precizează într-un comunicat al CEZ Distribuție.

Deschiderea companiei CEZ Distribuție către soluții noi, inovative, a dus către alegerea unei soluții tehnice care aduce îmbunătățiri semnificative în calitatea energiei electrice furnizate consumatorilor CEZ, dar contribuie și la reducerea duratei întreruperilor în alimentarea cu energie electrica. Principalii beneficiari ai acestei lucrari de investiție vor fi consumatorii din zona Cerna Sat și Olanu care erau afectati frecvent de întreruperi în alimentarea cu energie electrică sau chiar fluctuații de tensiune, din cauza căderilor copacilor sau a creșterii arborilor în apropierea liniilor electrice.

Proiectul de modernizare presupune transformarea a 4 km de linie electrică aeriană 20 kV Valea Mare – Cerna în linie electrică subterană. Linia electrică va beneficia de alocarea unui separator electric și va fi amplasată pe un drum forestier aparținând ROMSILVA – Ocolul Silvic Padeș, ce trece prin lanțul muntos Retezat Godeanu.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *