Spencer Coca, Country Manager pentru Mazarine Energy, este noul Președinte ROPEPCA

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Spencer Coca, Country Manager pentru Mazarine Energy, este noul Președinte ROPEPCA

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) anunță că, în urma alegerilor anuale organizate în cadrul Asociației, conform cerințelor statutare, Spencer Coca de la Mazarine Energy Romania SRL a fost votat pentru a asigura conducerea organizației pentru anul viitor.

Din Consiliul Director mai fac parte: Mihaela Plotogea – NIS Petrol SRL, care va avea de asemenea rolul de Vice Președinte, Florian Grosu – Expert Petroleum S.R.L., Zach Ullah – Stratum Energy LLC Wilmington Suc București  și Phil Nicoll  – Sand Hill Petroleum Romania S.R.L. Mandatul lor se va încheia în noiembrie 2021.

„2020 se dovedește a fi unul dintre cei mai provocatori ani pentru industria noastră, într-un sector prins de furtuna perfectă, la nivel global, pe care o traversăm. Mediul de afaceri este afectat în general, dar sectorul energetic resimte cu siguranță una dintre cele mai puternice transformări ale noului deceniu. Cu toate acestea, responsabilitatea noastră să livrăm resurse indispensabile progresului și în special rezilienței sociale a continuat să crească. Îmi place să cred că provocările sunt parte din fibra petrolistului, așa că încep acest mandat cu multă încredere în ce putem să construim împreună cu autoritățile Române pentru navigarea următoarei perioade. Este un moment cheie pentru dialogul cu părțile interesate și sunt mândru că ROPEPCA continuă să fie una dintre cele mai importante voci în aceste discuții, transmițând punctul de vedere al industriei în ceea ce privește perspectiva pe termen lung a legislației discutate sau adoptate. Prin mine, ROPEPCA își reafirmă misiunea de a rămâne un partener deschis și transparent pentru toate părțile interesate, oferind opinii cât mai bine documentate și înaltul nivel de expertiză al companiilor din asociație asupra legislației care vizează operațiunile de explorare și producție din România”, a declarat Spencer Coca.

Noul Președinte ROPEPCA, Spencer Coca, este implicat activ în industria petrolieră românească încă din februarie 2007, când s-a alăturat OMV Petrom în calitate de Director Divizia Zăcăminte și ulterior Director Inginerie Petrolieră, funcție deținută până în 2013. În cadrul OMV Petrom, Spencer Coca a fost responsabil și de legătura cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale (A.N.M.R.), fiind în toți acești ani aproape de autoritățile române în nevoia de cooperare în sectorul de petrol și gaze. Geolog și Inginer de Zăcământ la bază, Spencer Coca a lucrat pentru Shell International la diverse exploatări onshore și offshore, atât de gaze cât și de țiței, în diverse țări din Europa, Asia și Africa. Începând cu anul 2016, Spencer Coca a preluat funcția de Country Manager pentru Mazarine Energy, deținută de Grupul Carlyle, alături de Black Sea Oil and Gas (BSOG).

Mandatul de președinte al ROPEPCA a fost preluat de la Stephen Birrell, un geolog cu peste 34 de ani de experiență în funcții de conducere, ce activează în România din 2005, fiind unul dintre cei mai importanți actori implicați în procesul fondării ROPEPCA în 2012.

Noul Președinte ROPEPCA a mai subliniat faptul că: „Cel mai important pentru eforturile asociației va fi în următoarea perioadă să putem facilita cea mai bună înțelegere a modului în care funcționează industria noastră. Astfel, sperăm ca legiuitorii să poată oferi, și prin sprijinul expertizei ROPEPCA, cadrul optim pentru investiții și operațiuni care să fie întreprinse cu succes in Romania.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *