Starace, CEO Enel: Electrificare, descentralizare și digitalizare – schimbări cheie în energie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Stiri externe
Prima Pagina Energie Electrica si termica Starace, CEO Enel: Electrificare, descentralizare și digitalizare – schimbări cheie în energie
  • Șeful grupului Italian a fost numit Co-președinte al Comunității de utilități și tehnologii energetice a World Economic Forum

Francesco Starace, CEO Enel, a fost numit co-președinte al Comunități de utilități și tehnologii energetice a World Economic Forum (WEF), la cea de-a 46-a reuniuni anuale a WEF la Davos-Klosters, Elveţia.

Francesco Starace
Francesco Starace

Peste 2.500 de lideri din mediul de afaceri, guvern, organizațiile internaționale, societatea civilă, mediul academic, mass-media și artele participă la cea de-a 46-a reuniune anuală a WEF, în perioada 20 – 23 ianuarie. Tema întâlnirii este „A patra revoluția industrială” – “Mastering the Fourth Industrial Revolution”.

„Numirea în calitate de co-președinte al Comunității de utilități și tehnologii energetice a World Economic Forum este o onoare pentru mine”, a comentat CEO-ul Enel Francesco Starace. „Programul de lucru al Comunității pentru 2016 se va concentra pe schimbările cheie ce modelează industria energiei, inclusiv electrificarea, descentralizare și digitalizarea de-a lungul lanțului valoric. Aceste trei teme principale determină schimbări profunde în sectorul energiei electrice, iar cea de-a patra revoluție industrială aduce progrese tehnologice într-un ritm pe care nu l-am văzut înainte. Prin programul nostru, dorim să creștem gradul de conștientizare cu privire la impactul pe care digitalizarea și descentralizarea îl au asupra infrastructurii de energie electrică, pe măsură ce evoluția progresivă a decarbonizării are loc, oferind factorilor de decizie politică recomandări care să le permită să își adapteze sistemele de energie electrică la aceste schimbări și să țină pasul cu ele”, a precizat Starace.

A patra revoluția industrială, care este abordată la Davos, va schimba în mod semnificativ modul în care oamenii trăiesc, muncesc și interacționează. Această transformare va fi o noutate și răspunsul trebuie să fie integrat și cuprinzător, implicând toate părțile interesate – sectoarele public și privat, mediul academic și societatea civilă. Revoluțiile industriale anterioare au avansat progresul uman prin intermediul unor noi forme de producere a energiei electrice, producția în masă și prelucrarea informațiilor. Bazându-se pe un internet omniprezent și mobil, senzori mai mici, mai ieftini și mai puternici și inteligența artificială, a patra revoluție industrială se distinge prin viteza, amploarea și forța la care transformă sisteme întregi de producție, distribuție, consum – și, poate, însăși esența natura umană.

Starace a fost numit alături de CEO-ul Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire drept co-președinte al Comunității. Grupul Enel este membru al World Economic Forum și deține, de asemenea statutul de „Partener din industrie”. Parteneri din industrie sunt acei membri ai Forumului Davos, care sunt implicați activ în misiunea Forumului la nivel de industrie.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *