Staţia 400 kV Medgidia Sud a fost retehnologizată. Va deveni stație de interconexiune a SEN cu Sistemul Energetic Bulgar

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Staţia 400 kV Medgidia Sud a fost retehnologizată. Va deveni stație de interconexiune a SEN cu Sistemul Energetic Bulgar

Transelectrica anunță că, luna aceasta, a recepționat lucrările de retehnologizare şi extindere a staţiei 400 kV Medgidia Sud, în tehnologie GIS (Gas Insulated Substation). Este o investiție de peste 58 de milioane de lei.

Prin procesul de retehnologizare a stației au fost implementate tehnologii avansate privind echipamentul primar și secundar (sistem de comandă-control, protecție și automatizare), precizează compania.

Sursă foto: Transelectrica

Stația 400 kV Medgidia Sud contribuie la evacuarea în condiții de siguranță a puterii produse în CNE Cernavodă, precum şi a energiei electrice produse în centralele eoliene din zona Dobrogea și va deveni stație de interconexiune a Sistemului Electroenergetic Național (SEN) cu Sistemul Energetic Bulgar.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Staţia 400 kV Medgidia Sud a fost retehnologizată. Va deveni stație de interconexiune a SEN cu Sistemul Energetic Bulgar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.