Staţia de transformare Pipera, modernizată cu 2,6 mil.lei de Enel Distribuţie Muntenia

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Info Consumatori
Prima Pagina Energie Electrica si termica Staţia de transformare Pipera, modernizată cu 2,6 mil.lei de Enel Distribuţie Muntenia

Enel Distribuţie Muntenia anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare pentru staţia de transformare 110/ 20/ 10 kV Pipera, de care vor beneficia aproximativ 30.000 de clienţi din cartierul Pipera. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 2,6 milioane lei.

Modernizare Pipera

Stația de transformare a fost pusă în funcțiune în anul 1971 şi a beneficiat de-a lungul vremii de mai multe lucrări de modernizare, printre care şi introducerea în sistemul de Telecontrol. Acesta permite tehnicienilor Enel să efectueze de la distanță manevrele de realimentare cu energie în mod rapid și eficent atunci când apar defecţiuni. Astfel, în perioada iulie 2015 – iunie 2016  au fost efectuate lucrări atât la reţeaua de înaltă tensiune, cât şi la cea de medie tensiune, cu scopul de a asigura o mai mare siguranţă în alimentarea cu energie electrică şi confort sporit pentru clienţii din zona deservită, se menționează într-un comunicat transmis de Enel.

În procesul de reabilitare au fost incluse elemente de construcţie din staţia exterioară, îmbunătățindu-se astfel gradul de protejare a mediului înconjurător. De asemenea, s-au montat paratrăznete verticale pentru asigurarea zonei de protecţie contra loviturilor directe de trăznet prin prinderea lor pe stâlpi. În plus, pentru îmbunătăţirea calităţii tehnice a energiei electrice distribuite, pentru două dintre cele 5 transformatoare de putere au fost înlocuite comutatoarele de ploturi împreună cu dispozitivele de acţionare, lucru ce a permis reglajul automat al tensiunii în reţeaua de medie tensiune.

Proiectul de modernizare face parte dintr-un plan amplu de investiții derulat de Enel în România care își propune îmbunătățirea calității serviciilor oferite clienţilor, prin modernizarea şi retehnologizarea staţiilor electrice și implementarea standardelor de mediu ale grupului Enel.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.