Ștefan Gheorghe, Energobit, este noul Director General Executiv al Asociației Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Ștefan Gheorghe, Energobit, este noul Director General Executiv al Asociației Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei

Ștefan Gheorghe este noul Director General Executiv al Asociației Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME). Consilul Director al CNR-CME a aprobat, prin Hotărârea Consiliului Director nr. 203 din 23 noiembrie 2017, preluarea funcţiei de Director General Executiv al Asociaţiei CNR-CME de către domnul Stefan Gheorghe, Director Regiunea Dobrogea, Energobit, după  retragerea din activitate, la cerere, a domnului Gheorghe Bălan”, potrivit unui comunicat al asociației.

Ștefan Gheorghe are o experiență de peste 30 de ani în sectorul energetic românesc, în diverse poziții de execuție și management al activităților de transport, distribuție, furnizare și generare a energiei electrice.

“Obiectivele principale în viitorul organizației sunt reprezentarea cât mai bună a intereselor membrilor asociației CNR-CME atât la nivelul Consiliului Mondial al Energiei cât și la nivelul instituțiilor din România și creșterea calității evenimentelor organizate de asociație, prin păstrarea unui număr optim de evenimente, alături de forumul regional FOREN”, a declarat Ștefan Gheorghe, Director General Executiv.

În calitate de Director General Executiv al CNR-CME, noul Director General Executiv va răspunde de planificarea, organizarea şi coordonarea activităţii curente a Asociaţiei, de relațiile interne cu membrii CNR-CME, relaţiile externe cu structura organizatorică a Consiliului Mondial al Energiei, precum şi cu oficiali ai autorităţilor române, ai altor organizaţii din domeniul energiei şi mediului, din ţară şi străinătate; de organizarea planului de activități (Adunări Generale, evenimente ştiinţifice şi expozitionale, acţiuni strategice). Se va implica în asigurarea cadrului optim pentru menţinerea bunelor relaţii cu membrii actuali ai Asociaţiei, asigurarea suportului şi fidelizarea acestora, creşterea reprezentativităţii Asociaţiei şi atragerea de noi membri.

Absolvent al Facultății de Energetică a Universității “Politehnica” din București (1981), obținând în anul 1994 titlul de Doctor Inginer în Electroenergetică, Ștefan Gheorghe deţine un MBA la OPEN University Business School – UK. În cei peste treizeci de ani de activitate în sectorul energetic, a parcurs etape succesive în cadrul RENEL, CONEL, ELECTRICA, FDFEE “Electrica Muntenia Sud” şi CEZ Romania, ocupând diverse poziții de Top management in companiile: Electrica, FDFEE Electrica Muntenia Sud, CEZ Servicii, Hidroelectrica SA; Transelectrica SA. Gheorghe a activat în diferite comitete de studii şi grupuri de lucru internaţionale ca reprezentant al sectorului de distribuţie a energiei electrice din România, ca membru CIGRE şi EURELECTRIC, în prezent fiind membru al celei mai mari organizaţii mondiale a inginerilor electricieni şi electronişti, IEEE – Institute of Electrical and Electronic Engineers (USA).

Din anul 1994, desfășoară și o carieră didactică la Facultatea de Inginerie Electrică – Universitatea Valahia din Târgoviște, în calitate de profesor universitar asociat, fiind titular de curs de Calitate a Energiei Electrice din anul 2001. De asemenea, începând cu anul 2015, este cadru didactic asociat la Universitatea Politehnica Bucureşti, Facultatea de Energetică, Catedra Sisteme Electroenergetice. În calitate de autor sau coautor a publicat aproape 100 de lucrări știițifice în țară și în străinătate, cărți, cursuri universitare și rapoarte internaționale în domeniul energiei.

Consiliul Mondial al Energiei (CME) este cea mai mare organizaţie mondială cu activitate în domeniul energiei. Înfiinţată în anul 1924, organizaţia are, în prezent, comitete membre în aproape 100 de ţări ale lumii, unul dintre ele fiind CNR-CME, unul dintre membrii fondatori ai organizaţiei mondiale. Misiunea CNR – CME este dezvoltarea energetică durabilă în România, prin utilizarea eficientă a resurselor de energie de toate formele. CNR – CME, ce reuneşte în prezent peste 500 de membri colectivi şi individuali, are drept scop integrarea activă a politicilor energetice din România în opţiunile şi tendinţele majore care se manifestă pe plan mondial. Preşedintele CNR – CME este Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *