STJ Advisors Group Limited va pregăti și asista Hidroelectrica pentru listarea la bursă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic STJ Advisors Group Limited va pregăti și asista Hidroelectrica pentru listarea la bursă

Hidroelectrica are consultanții pentru listarea la Bursă. A semnat cu STJ Advisors Group Limited, în data de 19 mai a.c., contractul de prestări servicii de consultanță pentru piața de capital de tip “Equity Advisor”. 

Serviciile ofertate de STJ Advisors Group Limited vizează pregătirea și asistență în derularea IPO S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. Contractul a fost atribuit în urma derulării unei proceduri de achiziție publică la care au participat trei operatori economici, oferta câștigătoare fiind în valoare de 950.000 euro, față de 1.752.500 euro buget estimat, potrivit unui comunicat transmis de Hidroelectrica. 

”Avem astăzi completă echipa de consultanți care să ne fie alături în faza de pregătire a procesului de listare la bursă a Hidoelectrica, iar la finalul acestei etape vom contracta serviciile unui intermediar autorizat sau consorțiu de listare în vederea derulării IPO-ului. Am propus acționarilor o strategie investițională actualizată care presupune realizarea de proiecte în valoare de 26 miliarde  de lei până în anul 2030. Sumele obținute din IPO vor contribui cu siguranță la accelerarea ritmului de dezvoltare al companiei, fiind una dintre sursele de finanțare esențiale ale investițiilor pe care Hidroelectrica dorește sa le inițieze în perioada următoare. Ne dorim ca Hidroelectrica să  fie pilonul central pe care sistemul energetic național să se sprijine în tranziția către o energie curată, așa cum este prevăzut în Pactul Ecologic European – Green Deal”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

”În ceea ce privește alegerea momentului oportun pentru IPO-ul Hidroelectrica, acesta urmează să fie stabilit ulterior, astfel încât listarea  să aducă  beneficii maxime acționarilor companiei”, a adăugat acesta.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional și este o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

În spiritul direcțiilor europene de decarbonizare stabilite prin Green –Deal, compania și-a actualizat de curând strategia investițională, proiectele de dezvoltare incluzând realizarea de parcuri solare, eoliene on-shore și off-shore, dezvoltarea de rețele de încărcare a automobilelor electrice, realizarea de construcții hidro-energetice pe fluviul Dunărea, contrucția unei stații de obținere a hidrogenului prin electroliză etc.

(https://cdn.hidroelectrica.ro/cdn/aga/2020/Strategia_investitionala_HE.pdf)


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.