Strategia energetică, finalizată pe 15 septembrie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Strategia energetică, finalizată pe 15 septembrie

“Industria energetică din România resimte transformările profunde pe care noile tehnologii le impun în fiecare sector. Modificările de abordare la nivel statal forţează actualizarea modelelor de business, tot astfel cum realităţile din teren – preeminenţa consumatorului /cumpărătorului şi noile condiţiile de piaţă – trebuie transpuse rapid în politici comerciale şi practici concurenţiale, precum şi în cadrul de reglementare. În acest context, strategia energetică a României va fi finalizată pe 15 septembrie şi va include preocupările tuturor părţilor interesate”, au subliniat înalţii oficiali guvernamentali prezenţi la a doua ediţie a Energy Strategy Summit, ultima mare reuniune publică a companiilor energetice active în România cu experţi, analişti şi decidenţi din Guvern şi organismele de reglementare.

Prezidiu deschidere Energy Strategy Summit energynomics.roOrganizat de Wing Media Energy Consulting, prin energynomics.ro, Energy Strategy Summit 2016 a reunit peste 150 de participanți și s-a bucurat de prezența între speakeri a peste 20 de reprezentanţi de top ai companiilor şi ai autorităţilor cu responsabilităţi în industria energetică. Faţă de ediţia din 2015, summit-ul din acest an a avut o secţiune distinctă dedicată echilibrării necesare dintre interesele naţionale ale României şi rolurile pe care energetica românească trebuie să şi le asume în regiune. E.S. Richard L. Morningstar, director fondator şi preşedinte la Global Energy Center, în cadrul Atlantic Council, a pus în context discuţiile, printr-un discurs care s-a concentrat asupra securităţii energetice și a mijloacelor necesare pentru a atinge acest obiectiv în România și în Europa în ansamblu.

“România poate fi înţeleasă ca o replică în mic a Europei”, a sintetizat Richard L. Morningstar, fost trimis special al Departamentului de Stat american pentru chestiuni energetice în regiunea Eurasia, între 2009 şi 2012.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.