Strategia ROMGAZ 2021-2030: Ambiția viitoare este „NetZeRomGAZ”

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Strategia ROMGAZ 2021-2030: Ambiția viitoare este „NetZeRomGAZ”

Decarbonizarea reprezintă o preocupare prioritară pentru ROMGAZ, fapt pentru care, în contextual schimbărilor climatice înregistrate la nivel global, ambiția noastră viitoare este „NetZeRomGAZ”, respectiv obținerea de profit prin producția și comercializarea hidrocarburilor și a energiei electrice inclusiv din surse regenerabile, în condiții de eficiență şi dezvoltare a afacerii cu atingerea de emisii nete zero de dioxid de carbon până în anul 2050.

S.N.G.N. Romgaz prezintă noua abordare strategică a companiei propusă pentru perioada 2021-2030, care este orientată spre creșterea sustenabilă a valorii adăugate pentru societate, angajați și acționari deopotrivă. Strategia defineşte opţiunile strategice şi direcţiile de acţiune în contextul tranziției verzi şi digitale spre dezvoltarea durabilă a companiei.

Potrivit strategiei, Romgaz va continua să dezvolte portofoliul de resurse cu accent pe atenuarea efectelor generate de schimbările climatice, cu concentrarea pe hidrocarburi reziliente, pe siguranță și fiabilitate operațională. Electricitatea și energia cu emisii reduse de dioxid de carbon, cu folosirea la scară a surselor regenerabile de energie, concomitent cu căutarea unor poziții în hidrogen și dezvoltarea unui portofoliu de clienți pentru gaze care să completeze aceste energii cu emisii reduse de carbon, reprezintă de asemenea direcţii de acţiune ce se desprind din opţiunile strategice definite.

Transformarea digitală a companiei și susținerea inovațiilor pentru a permite noi modalități de a interacționa cu clienții, de a crește eficiența și de a sprijini noile direcții de dezvoltare, vor înlesni relaţii pe termen lung şi egal profitabile cu piaţa și cu mediul social.

Dezvoltarea resurselor umane pentru trecerea la tendințele viitoare în domeniul energiei durabile completează lista direcţiilor propuse, pe lângă implicarea companiei în proiecte de susținere a activităților reziliente de mediu, a activităților de instruire și dezvoltare a cunoștințelor la nivelul publicului larg și a celor menite să pregătească societatea pentru o viață fără emisii de carbon.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.