Respins de creditori, Borza face previziuni sumbre: FALIMENT la CET Govora în 6 luni și la CEH într-o lună. INSOLVENȚĂ la CE Oltenia în 6 luni

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Respins de creditori, Borza face previziuni sumbre: FALIMENT la CET Govora în 6 luni și la CEH într-o lună. INSOLVENȚĂ la CE Oltenia în 6 luni

După o insolvență de 4 ani la Hidroelectrica, considerată de succes, Remus Borza cu firma lui EuroInsol a preluat CET Govora în urmă cu două luni, stabilindu-și planuri mărețe pentru salvarea acestei societăți și un onorariu pe măsură. O surpriză de proporții pentru Borza să se trezească refuzat de Adunarea Generală a Creditorilor, care – în prima ședință ce a avut loc la finele săptămânii trecute –  l-a respins pentru funcţia de administrator judiciar al societăţii. Totodată, creditorii nu au aprobat onorariul de 30.000 de euro plus 5% din veniturile suplimentare solicitate de Euroinsol… În condițiile date, judecătorul sindic va alege un alt administrator judiciar pentru CET Govora.

imagesSupărat că a fost îndepărat, Remus Borza a tunat și fulgerat la plecare (după ședință), făcând previziuni sumbre. “CET Govora va intra în faliment în 6 luni, CE Oltenia în insolvență tot în 6 luni, iar CE Hunedoara va intra în faliment într-o lună”, a declarat el.

“Am fost învins de băieţii deştepţi din jurul CET Govora şi din jurul Complexului Energetic Oltenia. De fapt, de cei care aveau alte interese decât însănătoşirea acestei societăţi. Azi, Vâlcea a fost învinsă, din punctul meu de vedere. Eu am preluat CET Govora acum două luni cu 120.000 de lei în cont şi o las cu 58 de milioane. Am reuşit în două luni să aduc profit de 5 milioane pentru că am dorit să demonstrez că se poate face profit şi la o societate termo”, a declarat Borza, citat de presa locală.

De ce a supărat Borza pe cei de la CET Govora? Era pus pe curățenie generală, începând cu disponibilizări în masă. La finele lunii iunie, s-a anunțat oficial disponibilizarea a 300 de salariați ai Centralei Electrice de Termoficare (CET) Govora, majoritatea fiind personal tehnic, economic și socio-administrativ (TESA). Considerând-o “o societate a calnurilor”, el a spus, în repetate rânduri, că “din cei 2.300 de salariaţi, 1.500 sunt rude între ei”.

Potrivit stenogramelor publicate de presa locală, Borza i-a atacat în mod direct pe creditori. „Toate hârtiile de la CET, de când sunt eu administrator judiciar, sunt semnate de mine şi de administratorul special. Da, deciziile sunt ale mele, pentru că eu sunt mai deştept decât tine (a spus Borza adresându-se unui reprezentant al creditorilor CET) şi decât administratorul special”, potrivit stenogramei publicate de Vocea Vâlcii.

Tribunalul Râmnicu Vâlcea a decis, pe 9 mai, intrarea in insolvență a producătorului de energie CET Govora, iar Euro Insol a fost desemnată administrator judiciar. CET Govora, cel de-al doilea mare agent economic al județului Vâlcea, societate subordonată Consiliului Județean Vâlcea, a depus  cererea de intrare în insolvență. Potrivit unui comunicat al companiei, după intrarea în insolvență a Oltchim, în 30 ianuarie 2013, CET Govora a pierdut 137 milioane de lei, respectiv datoria curentă a acestei companii către CET.

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *