Tătar, înlocuit cu Elena Popescu în CA provizoriu al Nuclearelectrica

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Tătar, înlocuit cu Elena Popescu în CA provizoriu al Nuclearelectrica

După o lună și jumătate, Florin-Constantin Tătar va fi revocat din calitatea de membru provizoriu al Consiliului de Administrație al Societății Naționale Nuclearelectrica SA. Potrivit unei informări a companiei către BVB, Elena Popescu, Director  în cadrul Ministerului Energiei, îl va înlocui pe Tătar în CA. Cele două propuneri vor fi supuse aprobării acționarilor în ședința AGOA din 11 iulie.

Tătar Florin-Constantin a fost preşedintele Agenţiei Nucleare şi pentru Deşeuri Radioactive timp de 4 ani. Anterior a lucrat la CNCAN, CNE și ICN Pitești.

InvesTenergy a atras atenția că Gentea Cristian, director adjunct pe Securitate Nucleară, la Sucursala Cercetări Nucleare Pitești din iunie 2012, și Tătar Florin-Constantin sunt într-un conflict de interese. Nuclearelectrica are relații contractuale cu ICN Pitești, iar la Agenţia Nucleară şi pentru Deşeuri Radioactive plătește o contribuție financiară.  Fostul ministru Răzvan Nicolescu a solicitat, anul trecut, ANDR să prezinte situația investiţiilor realizate din sumele plătite de către Nuclearelectrica pentru găsirea unei soluţii de depozitare pe termen lung a deşeurilor nucleare, menţionând că România nu are nici până acum o solutie identificată de stocare a deşeurilor radioactive, deşi există o agenţie creată în acest scop. De pe pozițiile avute în ultimii 5 ani, Tătar și Gentea pot influența deciziile în CA Nuclearelectrica, au precizat surse autorizate pentru InvesTenergy.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *