Teodor Chirica, noul Vice-președinte al Forumului Atomic European

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Teodor Chirica, noul Vice-președinte al Forumului Atomic European

Forumul Atomic Roman – ROMATOM salută numirea Președintelui onorific ROMATOM, dl. Teodor Chirica, în calitatea de Vice-președinte al Forumului Atomic European – FORATOM.

Teodor Chirica este expert în domeniul nuclear, cu o bogată experiență în management de proiect, ocupând de-a lungul timpului poziții executive în cadrul companiilor românești și străine responsabile pentru implementarea de proiecte nucleare. Este membru al Comitetului Executiv al FORATOM începând din anul 2006, poziția din care a contribuit la promovarea tehnologiilor nucleare pe plan european, elaborarea strategiilor și politicilor energetice europene, implicându-se ulterior în procesul de consultanță pentru realizarea strategiei energetice a României 2016-2030 cu perspectiva anului 2050.

FORATOM reprezintă forul industriei nucleare europene, al cărui scop este susținerea programelor nucleare naționale, reprezentarea intereselor industriei nucleare în dialogul cu instituțiile legislative europene, furnizarea de informații, schimb de experiență și benchmarking în vederea alinierii și îmbunătățirii aspectelor legate de siguranța în aprovizionarea cu energie, securitate nucleară, competitivitate, managementul deșeurilor radioactive, protecția mediului, cercetare dezvoltare și informarea opiniei publice. FORATOM reprezintă peste 800 de companii din Europa care activează în domeniul nuclear și domenii conexe.

‘Alegerea domnului Teodor Chirica în funcția de Vice-Președinte al Forumului Atomic European este o recunoaștere a experților români în industria nucleară, domnul Chrica având o experiență impresionantă în acest domeniu. Reprezintă, de asemenea, prin vocea decizională a României în acest forum european, o oportunitate de susținere a energiei nucleare, a programelor de investiții, a necesității de corelare a politicilor energetice în sensul atingerii climatului echitabil în industria energetică la nivel european prin raportare la noile politici energetice’, a declarat Daniela Lulache, Director General, Nuclearelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *