Testele cu participanții la proiectul Core Flow-Based Market Coupling vor începe pe 4 aprilie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Testele cu participanții la proiectul Core Flow-Based Market Coupling vor începe pe 4 aprilie

Testele cu participanții la proiectul Core Flow-Based Market Coupling vor începe pe 4 aprilie (Amsterdam, Berlin, București, Budapesta, Bratislava, Bruxelles, Ljubljana, Luxemburg, Paris, Praga, Viena, Varșovia, Zagreb).

Perioada testelor cu participanții este organizată pentru a oferi participanților la piață o privire de ansamblu, completă, a operațiunilor zilnice ale proiectului Core FB MC, inclusiv termenele și procesele.

Lansarea Core Flow-Based Market Coupling este programată pentru 20 aprilie 2022 (zi de tranzacționare pentru livrare pe 21 aprilie). Acesta va marca tranziția către o singură licitație cuplată pentru piața de ziua următoare din regiunea Core, pe baza metodologiei de calcul a capacității pe bază de fluxuri. Acest lucru permite o optimizare regională a alocării capacității pe orizontul de timp pentru ziua următoare, se precizează într-un comunicat OPCOM.

În prezent, proiectul se află în faza de testare a integrării comune (Joint Integration Testing).

Proiectul de cuplare a pieței pe bază de fluxuri (Core FB MC) promovează dezvoltarea și implementarea unei cuplări bazată pe fluxuri a pieței pentru ziua următoare în întreaga Regiune de calcul al capacității Core (Core CCR) în cadrul proiectului Cuplării unice a piețelor pentru ziua următoare (SDAC). Core CCR acoperă granițele dintre zonele de ofertare ale următoarelor state membre ale UE: Austria, Belgia, Croația, Republica Cehă, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Integrarea pieței este esențială pentru tranziția energetică

Tranziția energetică către o aprovizionare cu energie electrică fără emisii de dioxid decarbon este o provocare europeană care necesită utilizarea în totatlitate a sistemuluieuropean de energie electrică. Oferta dependentă de vreme și creșterea răspunsuluicererii vor duce la o utilizare diferită și mai intensă a rețelei. Proiectul de integrare apieței Core își propune să creeze premisele operaționale pentru a optimiza utilizareasistemului dintr-o perspectivă regională și pentru a transforma piața unică europeanăîntr-o realitate.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *