The Power Table, organizată de BVBescu.ro: Cum arată rezultatele companiilor listate la BVB pe trimestrul III 2020 și cum investim

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic The Power Table, organizată de BVBescu.ro: Cum arată rezultatele companiilor listate la BVB pe trimestrul III 2020 și cum investim
  • Mircea Iliescu, Trainer & Financial Advisor BVBescu.ro: În ciuda știrilor legate de pandemia de Covid-19, raportările la T3 ar  putea influența planurile investitorilor. Astfel, aceștia ar putea  alege să îți crească expunerea în companiile care ar putea oferi, la  începutul anului 2021, randamente ridicate ale dividendelor
  • InvesTenergy este Partener Media al evenimentului

The Power Table, organizată de BVBescu.ro: Cum arată rezultatele companiilor listate la BVB pe trimestrul III 2020 și cum investim, ediția a 4-a, va avea loc în data de 17 noiembrie, orele 18:00 – 20:30. Evenimentul se va desfășura on-line.

Mircea Iliescu, Trainer & Financial Advisor BVBescu.ro, organizator al evenimentului The Power Table, declară:”În luna august, investitorii s-au temut că rezultatele financiare pe  primul semestru vor fi foarte proaste, ca urmare a lockdown-ului din  perioada martie-mai. Raportările fiind mai bune decât se spera, au dat  pieței o gură de oxigen, care s-a materializat în creșteri, la  jumatatea lunii septembrie, de aproximativ 10% pe indicii BET si BET-TR. Investitorii sunt însă precauți, considerând că revenirea Piețelor de  capital – în special a celor externe – a fost în mare parte  irațională, mai degrabă ținând cont de promisiunile Băncilor Centrale și ale politicienilor, decât de evoluția pandemiei. Evoluția numărului de îmbolnăviri îi face acum pe investitori să anticipeze o reintroducere a carantinei totale, atât în România, cât  și în alte țări din Europa. Riscul unei reînchideri totale sau  parțiale a economiei, îi va face pe investitori să caute un punct de  sprijin în raportările financiare la 9 luni. Acest sentiment va fi cu siguranță coroborat, în perioada următoare, cu volatilitatea pe care o  vor genera alegerile din SUA și tensiunile politice din România.

În prima jumătate a lunii noiembrie, companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti vor publica rezultatele financiare la 9 luni. Acesta  este momentul în care vom putea estima care ar putea fi valoarea  dividendului potențial pentru fiecare dintre companiile din portofoliu. Ne-am obișnuit deja să vedem companii listate care oferă  dividende anuale cu randament de 2 cifre. Companiile listate pe Piața principală la BVB, precum Nuclearelectrica S.A., Romgaz S.A.,  Turbomecania S.A. sau Teraplast S.A., dar si societăți de pe AeRO,  precum Transilvania Broker, Life is Hard sau Norofert și-au răsplătit  investitorii cu acțiuni gratuite sau dividende generoase.

În ciuda știrilor legate de pandemia de Covid-19, raportările la T3 ar  putea influența planurile investitorilor. Astfel, aceștia ar putea  alege să îți crească expunerea în companiile care ar putea oferi, la  începutul anului 2021, randamente ridicate ale dividendelor.

Având în vedere evoluția economiei românești în T3, per ansamblul ei,  sunt șanse importante ca raportările la 9 luni să fie bune. Companiile  listate la Bursa de Valori București s-au dovedit a fi reziliente în T2  – un trimestru foarte complicat din punct de vedere economic – având  în vedere că jumatate dintre cele 3 luni au stat sub semnul  lockdown-ului. În mod normal, trimestrul al 3-lea din 2020 ar trebui  să aduca date mai bune, având în vedere că societățile listate nu au  întâmpinat probleme majore legate de apariția unor focare sau de natură a le limita capacitatea de producție. De altfel, un prim exemplu avem deja – Teraplast S.A. a deschis  sezonul de raportări financiare, publicând cifre bune și foarte bune:  o creștere cu 14% a cifrei de afaceri, la 9 luni, raportată la  perioada similară din 2019, si un profit aproape dublu – 60,28  milioane lei -, +78,50% comparativ cu 9M2019″.

La fel ca la edițiile anterioare, la evenimentul The Power Table se vor analiza 30 de companii.

În cadrul evenimentului, se va discuta cu Stefan Musgociu, Specialist Business Development și Marketing la Bursa de Valori București, despre ultimele noutăți legate de listări la BVB și despre stadiul în care se află implementarea Contrapărții Centrale.

Cu Antonio Oroian – Broker la SSIF Goldring S.A. se va vorbi despre modul în care vor fi influențate Piețele de capital internaționale de rezultatul alegerilor din SUA. Totodată, vom vedea și cum ar putea evolua Piața din România, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie 2020.

Cu Lucian Bratu – IR Specialist Bittnet System S.A., se va discuta despre participațiile pe care compania dorește să le achiziționeze în mai multe companii din zona IT și majorarea de capital social prin acțiuni preferențiale – subiecte care sunt pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acționarilor din data de 26 noiembrie 2020.

Ca de obicei, Mircea Iliescu – Trainer si Financial Advisor la BVBescu.ro, va oferi o prezentare detaliată a rezultatelor financiare publicate de cele mai importante companii listate la Bursa de Valori București.

Evenimentul The Power Table este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, SSIF Goldring S.A., Dendrio (pentru partea de logistică), Financial Intelligence Finzoom și Invest Energy (Parteneri media).

Accesul la eveniment este gratuit, dar necesita înscriere și confirmare din partea organizatorilor. Pentru înscriere, accesați pagina evenimentului:

https://bvbescu.ro/cursuri-investitii-bursa-educatie-financiara-bvbescu/cum-arata-raportarile-financiare-si-cum-investim/


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *