Transelectrica a finalizat testele de integrare a instalației de stocare cu baterii de acumulatoare în platforma Pieței de Echilibrare și în sistemul de conducere operativă a SEN

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica a finalizat testele de integrare a instalației de stocare cu baterii de acumulatoare în platforma Pieței de Echilibrare și în sistemul de conducere operativă a SEN
  • Transelectrica: Acest demers, realizat în premieră, este fundamental pentru sectorul energetic național, cu un rol esențial în susținerea eforturilor de integrare a centralelor electrice din surse regenerabile

Transelectrica anunță finalizarea testelor de integrare a instalației de stocare cu baterii de acumulatoare în platforma Pieței de Echilibrare și în sistemul de conducere operativă a Sistemului Electroenergetic Național (EMS – SCADA).

Instalația de stocare a fost calificată pentru furnizarea de servicii de echilibrare și poate funcționa în reglaj secundar frecvență – putere, cu comandă automată de la Dispecerul Energetic Național, precizează Transelectrica, în anunț.

Datele sunt disponibile pe website-ul Transelectrica, fiind în proces de îmbunătățire. Conceptul a fost dezvoltat de către Transelectrica, cu sprijinul Teletrans, filiala a Companiei.

Potrivit reprezentanților companiei, acest demers realizat în premieră este fundamental pentru sectorul energetic național, cu un rol esențial în susținerea eforturilor de integrare a centralelor electrice din surse regenerabile.

Această premieră reprezintă un pas important în abordarea sustenabilă a noilor provocări ale sistemului electroenergetic național, în contextul evoluțiilor actuale ale sectorului, pentru asigurarea siguranței sistemului. Totodată, creează premisele necesare accesului investitorilor în unități de stocare a energiei electrice, precizează Transelectrica.

  • Datele sunt disponibile pe prima pagină a website-ului Transelectrica, în structura mixului energetic, precum și în secțiunea Starea Sistemului în timp real.

Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Transelectrica a finalizat testele de integrare a instalației de stocare cu baterii de acumulatoare în platforma Pieței de Echilibrare și în sistemul de conducere operativă a SEN”

  1. Esential ??? Fundamental ?? 7MW ? Asta arata cat de profesionisti sunteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *