Transelectrica face angajări. A demarat selecția pentru recrutarea de specialiști pentru poziții cheie

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica face angajări. A demarat selecția pentru recrutarea de specialiști pentru poziții cheie

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”, operatorul de transport și de sistem din România, recrutează specialiști pentru diferite poziții.

Pentru asigurarea numărului optim de personal în cadrul Unității operaționale Dispecerul Energetic Național (UNO DEN), Direcția planificare funcționare SEN (DPF SEN), Planificare operațională sistem (POS), Transelectrica a demarat selecția pentru ocuparea mai multor posturi, și anume: inginer principal DEN, expert Rețele Electrice Echipamente Primare, specialist Strategie Industrială Rețele Electrice, specialist, referent de specialitate principal.

Potrivit anunțului de recrutare, inginerul principal DEN are ca responsabilități: efectuarea analizelor de regimuri din cadrul studiilor semestriale în vederea stabilirii schemei normale de funcționare a Sistemului Electroenergetic Național; realizarea analizelor de regimuri pentru elaborarea programului anual de retragere din exploatare a echipamentelor din RET (inclusiv a liniilor de interconexiune) și a grupurilor din centralele electrice; colectarea, stocarea și prelucrarea pe calculator a datelor privind consumul SEN în zilele caracteristice de iarnă/vară în vederea realizării balanțelor previzionale de putere; colectarea, verificarea, analiza, centralizarea, transmiterea datelor statistice și de adecvanță necesare pentru întocmirea rapoartelor ENTSO-E, publicarea datelor și informatiilor, conform procedurilor în vigoare privind transparența.

Acesta trebuie să studii superioare tehnice în domeniul energetic, specializarea electroenergetică și o experiență de minim doi ani în domeniul calculului regimurilor staționare și al verificărilor criteriilor de stabilitate în funcționarea SEN.

Compania are nevoie de un expert în rețele electrice echipamente primare  care să își aducă aportul la implementarea conceptului „Smart Grid”. Candidatul interesat de acest post trebuie să aibă o experiență de minim 3 ani în domeniul electroenergetic (analiza și evaluare tehnologii, concepte si standarde noi; proiecte cu finanțare EU; elaborarea și prezentarea de lucrări tehnico-stiintifice).

Șefii Transelectrica vor să recruteze și un specialist Strategie Industrială Rețele Electrice, cu o experiență de minim 5 ani în domeniul electroenergetic (analiză și evaluare tehnologii, concepte și standarde noi; elaborare caiete de sarcini/ specificații/ ghiduri etc; participări în cadrul proiectelor de modernizare stații electrice, planificare și derulare lucrări de investiții și mentenanță).

Se mai caută un specialist cu minimum 2 ani în activitãți în domeniul juridic sau al guvernanței corporative, care să întocmească analize, puncte de vedere, referate sau note cu propuneri de măsuri, acțiuni, soluții și/sau recomandări, luând în considerare principiile de guvernanță corporativă aplicabile la nivelul companiei, și care să faciliteze membrilor Directoratului unor decizii corespunzătoare. Acesta va informa conducerea despre reglementările/actele normative cu impact asupra activității companiei și a modificărilor aduse legislației și, totodată, va analiza prevederile legale și modificarile legislative.

Referentul de specialitate principal va participa, printre altele, la conceperea, implementarea și dezvoltarea politicii de responsabilitate socială corporativă; la elaborarea, derularea strategiei de comunicare și relații publice și a planului de susținere a imaginii, brand-ului și reputației companiei prin intermediul mijloacelor de comunicare impersonale etc.

Candidații interesați de pozițiile sus-menționate pot transmite CV-urile până la data de 12 iulie. Anunțurile de recrutare au fost publicate pe site-ul Transelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *