Transelectrica investește în tinerii energeticieni. Studenți și masteranzi ai Facultății de Energetică – UPB au aflat cum pot obține performanță în domeniul energetic

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica investește în tinerii energeticieni. Studenți și masteranzi ai Facultății de Energetică – UPB au aflat cum pot obține performanță în domeniul energetic

Masteranzi și studenți ai Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București au aflat de la reprezentanții companiei Transelectrica cum pot obține performanță în domeniul energetic.

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica în parteneriat cu Societatea Inginerilor Energeticieni din România – SIER București Tineret au organizat Masa Rotundă „Transelectrica față în față cu tinerii energeticieni”, la sediul Dispecerului Energetic Național (DEN). La discuții au luat parte 20 de studenți și masteranzi ai Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București.

“Tinerii sunt resursa noastră cea mai de preț și avem datoria să ne preocupăm de formarea  și perfecționarea lor profesională. Specialiștii acestui domeniu nu-și permit să greșească de două ori, nu-și permit să fie mediocri. Ei trebuie să fie cei mai buni. De aceea, formarea și perfecționarea continuă reprezintă singura cale de face această meserie. Transelectrica este o companie unde se găsesc foarte mulți specialiști energeticieni de o calitate profesională de excepție, însă majoritarea lor se află în partea a doua a activității. Compania este interesată să încurajeze realizarea unui proces amplu de transfer de cunoștințe, de expertiză, de experiență de la seniorii de astăzi către viitorii specialiști energeticieni. Noi oferim anual un număr de burse de studiu studenților de la Facultatea de Energetică, tocmai pentru că unul dintre obiectivele noastre este să investim în generația următoare, iar anul viitor ne propunem să lansăm un program solid de internship. Îmi doresc ca această întâlnire să fie începutul unei lungi serii de activități pe care le vom desfășura alături de studenți și pentru specialiștii de mâine prin care să realizăm o punte între nevoile de resurse umane ale Companiei şi aşteptările tinerilor energeticieni”, a declarat Corina Popescu, CEO Transelectrica.

Temele abordate în cadrul discuțiilor au avut  în vedere prezentarea datelor generale privind Compania (domeniu, sistem energetic, reţele, infrastructură, misiune, viziune, filiale etc); programul de dezvoltare RET; bursele și stagiile de practică oferite de Transelectrica studenţilor; planurile de carieră în cadrul Companiei.

Discuțiile purtate în cadrul întâlnirii au urmărit să le ofere studenților o perspectivă asupra activității Companiei, fiind evidenţiată importanța acesteia în cadrul sistemului energetic național. De asemenea, unul dintre subiectele dezvoltate în cadrul întâlnirii a fost modul în care tinerii pot obține performanță în domeniul energetic, se precizează într-un comunicat transmis de Transelectrica.

Studenții au avut ocazia să viziteze şi Camera de Comandă din cadrul DEN, unde au văzut în timp real cum funcţionează creierul sistemului Sistemului Electroenergetic Național.

Din partea Transelectrica, la întâlnirea cu studenții au participat: Corina Popescu, Director General Executiv; Virgiliu Ivan, Directorul Unității Operaționale Dispecerul Energetic Național (UnO-DEN); Daniel Bucur, inginer în cadrul UnO-DEN; Niculina Vărzaru, director Resurse Umane; Adrian Moraru, șef Serviciu Raportare non-financiară și CSR.  Din partea SIER București Tineret au participat: Mircea Bițoiu, președinte; Virgil Popescu, vicepreședinte și Daniel Costianu, vicepreședinte.

Evenimentul se înscrie pe lista acțiunilor Transelectrica de atragere și perfecționare a viitorilor specialiști în domeniul energetic, urmărind să le proiecteze studenților o imagine clară asupra posibilităților privind dezvoltarea unei cariere în cadrul Companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *