Transelectrica a investit 11,4 milioane de lei în Staţia Sărdăneşti

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica a investit 11,4 milioane de lei în Staţia Sărdăneşti

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrica Transelectrica  anunţă finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de comandă, control şi protecţie din Staţia 220/110/20 kV Sărdăneşti (judeţul Gorj). Investiţia în valoare de 11,4 milioane de lei, realizată din fonduri proprii ale Companiei, a fost recepţionată vineri, 4 mai 2018. Proiectul de modernizare s-a derulat pe parcursul a 34 de luni, începând din iulie 2015, fiind executat de asocierea Siemens SRL şi Electromontaj SA Bucureşti.

Obiectivul investiţiei a constat în achiziţionarea de echipamente şi execuţia de lucrări de modernizare, în vederea integrării Staţiei Sărdăneşti în Centrul de Teleconducere şi Supraveghere a Instalaţiilor. Modernizarea staţiei permite exploatarea în condiţii de maximă siguranţă, automatizarea completă şi asigurarea condiţiilor pentru teleconducere.

Staţia 220/110/20 kV Sărdăneşti este amplasată între cele două mari termocentrale din Oltenia – Turceni şi Rovinari – şi reprezintă o sursă de alimentare de rezervă pentru serviciile proprii ale Centralei Termoelectrice Turceni, dar şi o sursă de alimentare pentru alţi mari consumatori industrali din zonă. Dată în folosinţă în 1976, Staţia Sărdăneşti are o importanţă majoră atât în reţeaua de 220 kV a CNTEE Transelectrica SA, cât şi în reţeaua de 110 KV a distribuitorului de energie electrică din zona Olteniei.

Transelectrica este Operatorul de Transport și de Sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 38.000 MVA și 8.834,4 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a 8 sucursale de transport.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *