Transelectrica, păgubită de 33 de firme aflate în faliment și insolvență. Are de recuperat peste 50 de milioane lei

Publicat pe Categorii Business, Esential, Exclusiv, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Transelectrica, păgubită de 33 de firme aflate în faliment și insolvență. Are de recuperat peste 50 de milioane lei

Transelectrica, operatorul naţional al reţelei de transport al energiei electrice, are de recuperat peste 52 milioane de lei de la zeci de companii care activează în piața energiei și care nu au achitat serviciile de transport și sistem. Potrivit unui centralizator al companiei, din data de 4 februarie, valoarea totală a datoriilor și penalităților aferente este de 52,6 milioane lei.

De la an la an, valoarea creanțelor  crește și este dificil pentru cei de la Transelectrica să recupereze bani de la firme aflate în insovență și faliment. Astfel, 18 companii aflate în procedură de lichidare juridică (faliment) datorează  Transelectrica 26 milioane lei, plus penalități în sumă de 7,3 milioane lei. În topul datornicilor rămâne Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) – cu circa 8,3 milioane lei, urmează Also Energy – cu peste 7 milioane lei și Total Electric Oltenia cu circa 5 milioane lei. Pe lista clienților restanți aflați în faliment mai apar: Romenergy Industry, Ennet Grup, Arelco Power, UGM Energy Trading, Arelco Energy, CET Iași, Korlea Invest AS, Exclusiv Agro Line, CET Brașov, Polimed Energy Trading, Inversolar Energy, Elsaco Energy, CET Energoterm Reșița, Gevco, CET Brăila.

Totodată, Transelectrica are de recuperat 16,7 milioane lei de la firme aflate în insolvenţă. Cele mai mari datorii le au: Petprod – 5,6 milioane lei  plus penalități de 2,4 milioane lei, urmează Fidelis Energy – 1,8 milioane lei și CET Govora – 1,8 milioane lei. Pe listă datornicilor mai apar: ICPE Electrocond, Energy Holding, EVA Energy, KDF Energy, Verta Tel, dar și Electrocentrale București.

Pe cale juridică, Transelectrica are de recuperat de la companii circa 1,5 milioane lei, iar  pe cale comercială – suma de 1,1 milioane lei.

Ca să nu se recurgă la deconectări, reprezentanții Transelectrica s-au adresat ANRE, în repetate rânduri, solicitând suspendarea licențelor companiilor datornice. Remarcăm că pe lista datornicilor se regăsesc firme care au datorii din 2015 și tot acumulează penalități aferente acestora.

 

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *