Transelectrica se luptă cu… rozătoarele

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Transelectrica se luptă cu… rozătoarele

Transelectrica semnala înainte de Crăciun un incident în stația 220/110/20 kV Vetiș – o rozătoare a pătruns în zona barelor de 20 kV – care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a zonei limitrofe stației (cartierul Satmarel – Municipiul Satu Mare, Aeroportul Satu Mare, localitățile: Doba, Ardud, Madaras, Ratești, Halmeu, Decebal, Moftin, Dorolt, Petea, Vetiș, Oar).

transelectrica

Pentru a evita astfel de incidente, cu consecințe nedorite, la stațiile deținute de Transelectrica se face deratizare, dezinfecție și dezinsecție de patru ori pe an. În lupta cu rozătoarele, se folosesc substanțe chimice, momeli și capcane. În stațiile electrice, pentru spațiile cu cu risc maxim – cabine relee, camera de comandă etc – se recomandă folosirea substanțelor și metodelor de neutralizare și imobilizare imediată a rozătoarelor!

Dată fiind situația, Transelectrica anunță achiziția de servicii de deratizare, dezinfecție și dezinsecție în stațiile electrice și la sediul S.T. Craiova. Operatorii economici interesați sunt așteptați cu ofertele până la data de 10 februarie 2016. Valoarea estimată a contractului este de 19850 lei, pentru prestarea serviciilor pe durata a 12 luni.

Stârpirea șobolanilor la Transelectrica este o afacere bănoasă pentru firmele specializate. La finele anului trecut, Transelectrica a mai lansat o procedură de achiziție pentru serviciul de deratizare în statiile electrice și la sediul S.T. Constanța. Procedura aleasă a fost cererea de oferte, valoarea contractului fiind de 23.857,53 lei.

Potrivit anuntului publicat pe portalul achizițiilor publice, ofertanții au prezentat o listă a principalelor servicii prestate în ultimii 3 ani și au depus o declarație privind resursele de personal din care să rezulte că au suficient personal calificat pentru prestarea serviciului.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *