Transelectrica se reorganizează. Directoratul a decis desființarea sucursalelor și înființarea a opt Unități Teritoriale de Transport. Se invocă ineficiența activității, sunt patru funcții de conducere la nivelul fiecărei sucursale!

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Transelectrica se reorganizează. Directoratul a decis desființarea sucursalelor și înființarea a opt Unități Teritoriale de Transport. Se invocă ineficiența activității, sunt patru funcții de conducere la nivelul fiecărei sucursale!
  • Directoratul cere aprobarea acționarilor pentru modificarea actualei structuri organizatorice şi funcţionale a Transelectrica

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica” va intra într-un proces de reorganizare a activității. Cele opt Sucursale de Transport urmează să fie desființate și se vor înființa opt sedii secundare noi cu statut de Unități Teritoriale de Transport, fără personalitate juridică.

Directoratul companiei a decis în data de 24 aprile și propune acționarilor, convocați în ședință AGEA în data de 28 mai, modificarea actualei structuri organizatorice şi funcţionale a Transelectrica. Scopul invocat este asigurarea unui cadru organizatoric optim pentru desfăşurarea cu mai mare eficienţă a activitãţilor, a unei mai bune coordonări a acestora, precum şi în scopul creşterii eficienţei actului decizional.

Prin urmare, ar urma să se modifice Actul contitutiv și Transelectrica să aibă în componenţa sa filiale organizate ca societăţi pe acţiuni, respectiv Opcom, Smart, FORMENERG, TELETRANS, ICEMENERG, ICEMENERG-SERVICE, precum şi sedii secundare fără personalitate juridică, pentru activităţile de transport şi dispecer.

Unitățile teritoriale ale Transelectrica se vor înființa, cu acordul acționarilor, la Bacău, Bucureți, Cluj, Craiova,Timișoara, Constanța, Pitești și Sibiu.

Decizia reorganizării activității Transelectrica vine pe fondul unei necorelări a structurii organizatorice față de derularea eficientă a proceselor de la nivelul executivului şi Sucursalelor de Transport. Mai exact, la nivelul Sucursalelor de Transport, se constată ineficiența activității prin fragmentarea actului decizional (existența a patru funcții de conducere la nivelul fiecărei ST), ceea ce conduce la un nivel nesatisfacator al productivității muncii, se precizează în documentul companiei. Se prezintă și un exemplu: activitatea tehnică din cadrul ST este împărțită în două, o parte se subordonează directorului tehnic, iar cealalta parte inginerului șef, lucru care afecteaza coerența, continuitatea și randamentul proceselor și procedurilor de lucru comune care constituie obiectul principal de activitate al fiecarei sucursale, prin fragmentarea acesteia, potrivit explicațiilor din documentul care va fi prezentat acționarilor.

“Concret, prin noua structurã organizatorică şi funcţională propusã se urmăreşte eficientizarea activității si creşterea productivităţii prin utilizarea judicioasă a resurselor financiare și umane. Eficientizarea, reorganizarea și optimizarea activității companiei se realizează prin concentrarea, pentru o mai bună coordonare și gestionare, a activităților de investiții, exploatare, mentenanță, tehnice, achiziții publice, resurse umane și juridice în scopul utilizării judicioase și eficiente, în aceste domenii de activitate strategice, a competențelor existente la nivelul personalului companiei, inclusiv la nivel teritorial”, se specifică într-un Document al Directoratului, consultat de InvesTenergy.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

5 comentarii la “Transelectrica se reorganizează. Directoratul a decis desființarea sucursalelor și înființarea a opt Unități Teritoriale de Transport. Se invocă ineficiența activității, sunt patru funcții de conducere la nivelul fiecărei sucursale!”

  1. Ce se va intampla cu SMART-UL?! Aceasta filiala este aproape de insolventa, nu se reorganizeaza???!!!.

  2. Din poale-n fund! Cam asa e facatura asta.Pai incepeti cu reorganizarea administrativa a tarii si apoi ajungeti la inginerul sef de la transelectrica ,post infiintat acum cativa ani ,asa ca sa mai poata fi unii si sefi, ca nu aveau ce face. La cum evolueaza retehnologizarea sistemului, cu miliarde investite si zeci de masterplanuri, fara a avea o statie electrica de 400kV telecondusa( fara personal de tura conform proiectelor de reteh.) nu ma mir ca vreti sa se revizuiasca,primesc! dar numai in punctele esentiale.Transelectrica are nevoie de totala reorganizare pentru a fi eficienta,de tineri angajati cu studii superioare si pregatiti pentru un nou concept de sistem energetic nu de multitudinea de pensionari obositi si analfabeti tehnic tinuti prin statii si sucursale, ca asa sunt cumetriile pe la noi.

  3. Poate se investigheaza si contractul incheiat cu Libra Bank de catre Smart si mai ales modul discretionar in care se fac platile in aceasta societate.

  4. Cat de „capusata” a fost aceasta companie, nu ma mir sa apara capuse si mai grase?!?!?! Era plina se fost MILITIENI, SECURISTI si tot amantalalicul lor, asa ca … la „vremuti noi, amante si amanti noi”

  5. Este foarte „capusata” aceasta Companie , ca tot e vorba de amante si amanti, de exemplu la ST Bucuresti , Inginerul Sef cu atributii de director a venit la pachet cu amanta , o domnisoara de la tara prost crescuta , in care i s-a asigurat un post caldut cat si masina, din pacate aceasta domnisoara se pricepe doar la un singur lucru…sa fie amanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *